facebook
twitter

Горещи новини

Близките на жертвите край Своге все пак ще получат по 50 000 лв.

Застрахователната компания ще промени решението си за изплащане на по 10 лв., макар да остава на мнение, че няма основание за това
1392
БГНЕС

Близките на загиналите при автобусната катастрофа край Своге миналия август все пак ще получат по 50 000 лева преди съдебното решение, съобщи БНР.

Управителният съвет на застрахователната компания "Бул инс", която изплати по 10 лева на наследници на три от жергвите, заседава, за да промени решението си. Въпреки че ще промени решението си и ще изплати обезщетенията по застраховката „Злополука с пътници“, от компания обаче остават на мнение, че няма основание за плащане. Причината е в нередовните документи за провеждането на пътуването през август миналата година, при което край Своге загинаха 20 души.

Досега становището на застрахователя беше, че докато съдът не се произнесе, обезщетенията няма да бъдат изплатени.

Решението да се изплатят по 10 лева е следствие на акт за принудително действие, издаден от Комисията за финансов надзор. По-рано пред БНР обаче експерти обясниха, че актът на Комисията е незаконен. 

Засега няма официално становище и за застраховката „Гражданска отговорност“, която е направена в друга компания. От нея трябва да бъдат обезщетени не само близките на загиналите, но и ранените при катастрофата.

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Шведски турист открадна такси и катастрофира
Болничните наближават нов рекорд - 3.5 млн. за 2019 г.

04.07.2019

Мила Кисьова

870 8
Прокуратурата обвини кмета на Костинброд за смъртта на моторист

02.07.2019

762 2

Коментари

sega_reader

По-добре да изплатиш по 50 000 отколкото да си направиш такава антиреклама, че ефектът да е загуба за милиони.

Навреме им прещракаха бакелитовите мозъци.

PlaNed
снимка на PlaNed

Нарочно се съгласиха, само за да не Му позволят да се намеси ТОЙ, а уж бяха негови ... СИКаджийчета...

olderon 2

Мен вече ме загубиха като клиент! Отивам в ДЗИ, че поне баща ми е отгоре и ще се виждаме. Без това плащам някакви луди пари последните години, които постоянно се увеличават по каско и ГО без нищо да съм ползвал. Вече купувам само Докери и накрая ще взема една за части. Бели. За последните две години само по ГО плащам около 2000 лева повече, а сме пет човека фирма. 

IvanM

Като са на мнение, че няма основание за плащане и протестират, че акта на регулатора им е незаконен, защо правят плащане от приблизително 1 милион лева, без да изчакат съдебното решение. Още по-интересно ми е, ако има липса на документи за обосноваване на плащането (както се твърди), как красавците ще го осчетоводят. Па и след това ще им мине годишния отчет в НАП.

Wolf ACE

А-а-а Баци звъннал, все пак, между две рязания на лента и носене на чевермета..

Леля_Стойка_III

Според мен има някаква врътка с плащането от 10 лева и срок за изплащане на цялата премия. Сега ще платят 10 лева, после ще жалят в съда и щя бавят, после ще кажат, че срока е изтекъл - давност ала-бала. Ама ги скастриха и сега ще плащат ... пък за сега са само трима, колко е 150 000 лева за тях.

dobadoba

10лв, 10лв, ДЕСЕТ ЛЕВА?

Първоначалното им решение е ПЪЛЕН Т**АК!!!

Толкова ли струва(АКО изобщо може да се измери с пари) животът на един човек?..

Та той един заек/петел на пазара е по-скъп.

⚓️

Боже, Боже!

Седем с един...

Абе, хора, имали ли сте работа със "застрахователи"? Крайно приятно им е да им плащаш премията и крайно неприятно да плащат обезщетение...Ще ти свалят и Луната, само и само да те навият да се застраховаш при тях, но стане ли застрахователното събитие, изведнъж се появяват отровни змии в джобовете им...Как не се сетиха да кажат, че пътниците не са били с каски, а автобусът не е имал катапултиращи седалки или поне еърбеци на всяка седалка...

sneaky_humanoid

Толкова ли струва(АКО изобщо може да се измери с пари) животът на един човек?..

Ами на мен твоят живот не ми трябва. И левче не давам за него. Та... относителна работа...

dobadoba

sneaky_humanoid,

Ставаш за застраховател.

Но споменеш ли това в съда, загубил си.

⚓️

Billy-Joe Winchester

Сигурно Боко се е намесил. 😁

Nashenec

Кой в последните няколко години редовно прокарва промени в законите за да ни задължи да се застраховаме за всичко. ОСтавете колите, вижте какво става с градушките - непрекъсната все по-лошо се борим с небето, но затова обвиняваме хората щото не били се застраховали.

Ад мин

Абе вече може ли да се ходи на курорт в Костенец? Две седмици минаха и или аз не съм разбрал, или още не са го намерили серийния таковата...

независим експерт

работата е ясна ... автобусната фирма е плащала застрахователната премия с отвращение, сега и застрахователя плаща с отвръщение. Удоволствието да си в бизнеса от която и да е страна

onzitam

Преди повече от 7-8 години автобус блъска велосипедист и момчето с колелото умира на място. Установена е вината на шофьора на автобуса и застрахователите трябва да платят. Сега става цинично!

Момчето е погребано и в един момент застрахователите искат ексхумация, за да се провери дали жертвата не е била употрбила алкохол или наркотици. Това става ...близо 3-4 месеца след погребението. Майката, която е моя близка позната отказа и...пи една студена вода. Момчето го познавах. Пълен отличник в университа, спортист..... и нито пиеше, нито пушеше. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×