facebook
twitter

Горещи новини

Балъков: Тръгвам си огорчен, но не искам да бягам от отговорност

4795
Илияна Кирилова
Красимир Балъков

Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков изрази разочарованието си от развитието на събитията в последните дни, които доведоха до оставката на Борислав Михайлов и Изпълкома на БФС. Заради това той също е решил да бъде съпричастен и да напусне.

"Не оставям момчетата и не бягам от отговорност. Подадох оставката, те (б.ред. - членовете на Изпълкома) дискутираха наляво-надясно. Вече не съм селекционер на националния отбор и му пожелавам успех на следващия треньор. В момента ситуацията не е никак розова. Расистките скандирания бяха капак на всичко. В такава атмосфера не съм бил никога треньор. Опитах се в съблекалнята да вдигна футболистите. Нямаше никакъв бунт. Футболистите бяха толкова натоварени психически от това, което се случваше на терена, че нямаха енергията за бунт", коментира Балъков на излизане от заседанието на Изпълкома.

"Ще играем баражи на 100% срещу отбори, които според мен са възможни. Нито за минута не съм имал негативни мисли в главата дали да поема националния отбор. Не съжалявам за това решение. Когато имаш добри резултати, за повечето си добър треньор. Когато нямаш - не си добър треньор. Материалът е много окей. Казвал съм го и пак го повтарям, че с този материал българският национален отбор може да се класира на европейско първенство. Нямаме голям избор. Това е истината. Постоянно ще се дискутира изборът на футболисти, докато проблемите не се оправят, а те са доста дълбоки. Имах план. Той беше ясен и точен, следвах го през цялото време. Пробвах много състезатели, за да видя дали има характери в този национален отбор. Не бяха толкова важни резултатите. Не смятам, че съм направил нещо нелогично.

Нормално е да има огорчение, след като всичко завърши така, както завършва сега. Професионалист съм и знам, че има такива моменти в живота. Това не може да ме събори. Ще търся следващите си шансове. Сега ще почивам. Не ни куцат само хората, които са минали през националния отбор. Куца ни цялата система. Нямаше вмешателство в моята работа. Нямаше и да го позволя. Дойдох тук с много голямо желание и идея, но субективни фактори решиха, че трябва да си тръгна. Пробвах 38 футболисти, никой досега не е пробвал толкова много", добави Балъков.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Левски" взе жестоки мерки срещу хулиганите

29.09.2020

962 1
Наш национален селекционер бе изловен да преписва

29.09.2020

1121
"Ливърпул" сгази "Арсенал" за третата си победа

29.09.2020

328 1

Коментари

Нашенец

При тая игра, каквото показа отборът срещу Англия, по-добре щеше да е ако още тогава си беше подал оставката. 

Rio

Е, сега може ти да станеш треньор....

6veik
снимка на 6veik

И този хубавец е в някаква хиперреалност. Те ти обещават УЕФА , ФИФА , ФУФА и всичките останали , че на 28-ми ще бият шута на БГ от световния и европейски футбол , за 2-3 години ! Той седнал да анализира класирането ни за европейско ! Балъшка работа ?

Rio

Малката подробност е, че интервюто разкрива идеята на Краси Балъков за идните месеци преди да бъде спретната расистката истерия. Ама някой трябва да чете....

Тата-ра

С нов треньор и някои и друг нов футболист нещата ще потръгнат .

Няма да бъдат изхвърлени бъл отбори , вината не е в тях а в полицията 

, колкото и да им се иска на някои да четат как на някои е прецакан

за да не се има само той за неудачник 

Ад мин

Така е - поне 20-25 нови бъл футбалери

Rio

Да, направо двама нови Меси и Мбапе, нали?

 

Глупости на търкалета - има достатъчно много кадърни момчета, с потенциал. Но - проблемът на средата създавана от БФС - е, че нищо не се прави тези млади футболисти да излязат да играят в силните първенства в чужбина. С пародията наречена български футбол, само пари, чалга и жени може да им влязат в главите. Да не забравяме, че това е светлият пример на президента на БФС (можете да видите тук https://youtu.be/bthmBqittl4), синчето му (което е доста по-популярно покрай това с кого е баджанак, а не с играта си) и още много други....

Диагностик

Химна на националния ни футболен отбор трябва да бъде „ Хубава си моя горо”: Те са 11 дървета, които „вселяват в сърцата ни само скръб и жалост”.

Влез или се регистрирай за да коментираш