facebook
twitter

Горещи новини

БАБХ започва проверки по Черноморието

179
Илияна Кирилова

Във връзка с настъпващия летен туристически сезон Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира от днес засилени извънредни проверки по Черноморието, предаде „Дарик”. Проверките ще се извършват на територията на областите Варна, Бургас и Добрич.

Ще се проверяват обекти за търговия на дребно с храни, обекти с дейност кетъринг или подвижни, временни и сезонни обекти, както и в заведения за обществено хранене, включително и такива, намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти, предлагащи услугата „ол инклузив“. Проверките ще продължат до края на туристическия сезон – 13 септември 2019 г.

При инспекциите ще се следи за установяване на съответствието на бизнес операторите и обектите с изискванията на действащото законодателство по отношение на регистрацията на обектите, хигиенното им състояние (сградов фонд и оборудване, хигиена на персонала, отстраняване на отпадъците), поддържане на системите за управление на безопасността на храните или процедури, основани на принципите на НАССР – спазване на условията и сроковете на съхранение на храни и суровини, изискванията за етикетиране, програми за мониторинг, за хигиена и безопасност на храните и осигуряване на проследимост на хранителните продукти – наличие на документи за произход и безопасност.

Целта на традиционните тематични проверки е да се обезпечи безопасността на туристите по отношение на храненето, да се гарантира сигурността и здравето на потребителите по време на летния туристически сезон.

Инспектори към Българска агенция по безопасност на храните ще извършват проверки по сигнали на потребители, които ще могат да подават онлайн сигнали за нередности или да използват за това горещия телефон на БАБХ – 0700 122 99.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Новият коз на туризма ни - реклама от инфлуенсъри

20.09.2019

1256 17
Само 14 екипа от БАБХ проверяват за платените суми за чумата по свинете

17.09.2019

Алиса Иванова

223
Я елате, пиленца, в зайчарника!

20.08.2019

1086

Коментари

матея

 

 

 

                 Ако проверките са със същата компетентност с която бориха чумата в Станджа - пази боже .

Влез или се регистрирай за да коментираш

×