Quantcast
Арнолд Шварценегер: Нацистите са същите като "Гордите момчета" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Видео

Арнолд Шварценегер: Нацистите са същите като "Гордите момчета"

2 812

 

Актьорът Арнолд Шварценегер, бивш губернатор на Калифорния, публикува видео, в което сравнява атаката срещу Капитолия на 6 януари с Кристалната нощ във фашистка Германия. "Роден съм в Австрия и знам много добре за Кристалната нощ. Това беше нощта на погрома срещу евреите през 1938 година. Нацистите са същите като "Гордите момчета" (фракция от поддръжници на Тръмп). Кристалната нощ се случи тук, в САЩ, в сряда. Но тълпата счупи не само стъклата на Капитолия, но и идеите на нашата демокрация; принципите, върху които е стъпила страната ни.

Роден съм през 1947 г. и израснах заобиколен от мъже, които са изпили горчивата чаша на вината си за участието им в най-лошия режим в историята. Баща ми, както и останалите съседи, се връщаше у дома пиян веднъж или два пъти седмично, крещеше и ни удряше, плашейки майка ми. Баща ми и съседите ни бяха измамени от лъжи. И знам докъде води такава лъжа. Тръмп загуби изборите, но продължава да лъже хората. Той ще остане в историята като най-лошият президент на страната". (Бащата на Шварценегер е бил полицай, член на нацистката партия.)

Въпреки че беше губернатор на Калифорния от квотата на републиканската партия (и това го прави съпартиец на Доналд Тръмп), кинозвездата изрази подкрепа за новоизбрания президент Байдън. В края на видеото Шварценегер размахва и меча, с който е играл през 80-те Конан Варварина. Нашата демокрация е като този меч, заяви той, колкото повече го удряш, нагряваш с огън или давиш във вода, толкова по-здрав става.

Още

Тръмп изпадна от топ 400 на богатите за пръв път от четвърт век

14.10.2021

1132
Тръмп иска съд да нареди връщане на акаунта му в Туитър

02.10.2021

556
Привърженици на Тръмп се събират пред Капитолия

18.09.2021

3609