Quantcast

Медия без
политическа реклама

АПИ отрича да бави пътя Видин-Ботевград

21 Яну. 2019
Илияна Кирилова

От Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) отговориха на обвиненията за забавяне на процедурите по строителството на новото трасе между Видин и Ботевград, като посочват, че нито Агенцията, нито Община Видин бездействат и пречат за модернизацията на пътя, съобщи Радио Видин.

"Категорично възразяваме срещу целенасочените атаки и опитите Община Видин и Агенция "Пътна инфраструктура" да бъдат обвинявани в некомпетентност и създаване на пречки за осъществяване на този толкова необходим за региона проект." Това пише в отговор на Пътната агенция до кмета на Община Видин по повод постъпило при тях писмо от местната управа, с приложена декларация от общинските съветници от "Единни за промяна". От групата на "Единни за промяна" в Общинския съвет във Видин представиха в местния парламент декларация с искане за ясни отговори и поемане на отговорност за забавянето на процедурите за отсечката Видин-Монтана от проекта за модернизация на Е-79 между Видин и Ботевград. Преди дни от Гражданското обединение обявиха, че организират протест на 27 януари заради забавянето.

От Агенцията посочват също, че направената промяна в Закона за устройство на територията прави възможно допускането на изработване на Подробен устройствен план- парцеларен план (ПУП-ПП), който е необходим за модернизацията на пътя. След получаване на разрешение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството от АПИ уверяват, че ще се работи "по изготвен график с конкретни стъпки за теренно осигуряване на строителството на обекта".

Ключови думи:

АПИ, път, Е-79, Видин

Още по темата