facebook
twitter

Горещи новини

Ансамбълът отново взе бронз на световното първенство

892
Фейсбук

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронзовия медал в многобоя на световното първенство в Баку (Азер). Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха 58.000 т. за двете си съчетания (28.800 за лента и бухалки и 29.200 за топки).

Така възпитаничките на треньорката Весела Димитрова повториха класирането си в многобоя от световното първенство в София миналата есен.

Шампионки станаха рускините с 58.700, а сребърните медали взе ансамбълът на Япония с 58.200.

„Чувстваме се страхотно. Радваме се за медалите и за това, че успяхме да изиграем съчетанията си. Чувстваме се като златни медалистки. Смятаме да продължаваме да показваме какво е художествената гимнастика. Щастливи сме от представянето си, надяваме се утре да го повторим. - заявиха гимнастичките пред "Фейсбук" страницата на българската федерация. - Най-щастливи сме от това, че успяхме да изпълним плана си. Наистина сме доволни, треньорката ни също. Вчера си пожелахме Весела Димитрова да е щастлива от представянето ни. Радваме се, че това се случи. „Оценките ни бяха коректни. Не отговаряме за съдийството. Важното за нас е да играем съчетанията си, както трябва, а когато това се случва, ще бъдем възнаградени". 

Утре ансамбълът ни ще участва във финалите и на двете съчетания.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Три грации ще спорят до последно за двете квоти за Токио 2020

04.11.2019

173
Илиана Раева: Това са диамантените момичета

24.09.2019

337
Две българки ще се борят за олимпийски квоти в художествената гимнастика

20.09.2019

362

Коментари

Лoвkия

Браво, момичета!

Лошо впечатление ми направиха нафуканите руски пикли, които се качиха на подиума без да поздравят подгласничките си.?

Begemot
снимка на Begemot

Преди много години, в началото на 90-те, работих за голяма японска компания в България. Много голяма, с няколко знакови проекта в страната ни.  Спонсорираха художествената ни гимнастика, даваха  сериозно рамо и финансова помощ, когато държавата пари не даваше , но с условие - да вземат нашите момичета една или две японки на тренировки, на лагери, да се учат и да видят методиката, кухнята.

Да са живи и здрави, видяли са . Ето  ти сега, те са със сребро , а ние с бронз.  Но пак казвам - японците бяха супер коректни, казваха си ясно какво искат и защо. Никой не ни е виновен.

Шумахер
снимка на Шумахер

Трудно ми е да повярвам, че Илиана Раева щом види камера или микрофон търчи като изоглавена, само да я видят по телевизора и да си каже "тежката дума"! Има заслуги! Като се започне от 1978 с шестото място в Мадрид, през Лондон, 1979-4-то място в многобоя и златен медал на бухалки, Холандия, 1980, та се стигне до бронзовия в многобоя в Норвегия-1980.

Започвам да мисля обаче, че нещо не е наред. Раева толкова много обича камерата, че може да си помислиш, че е 1-ва година в НАТФИЗ! А треньорката, Весела Димитрова, която почти денонощно е с момичетата, живее, работи, спи, храни се и работи като роб всеки ден с тях и за България, въобще не я виждаме! Не може да се дореди...

Започвам насериозно да взимам думите на един майстор на словото, който коментира появилиге се голи снимки на едната дъщеря на И.Раева с думите: "Е, какво искаш - майка гимнастичка, баща футболист..."

 

А иначе тия кукли ми топлят сърцето от десетилетия!?

сталкер пустиняк

В други сайтове са доста по-директни. 

За съжаление, в худ. гимнастика съдийството винаги е било субективно, а Русия винаги е имала лоби. Така беше и при Н. Робева, така е и сега. 

 

Българският ансамбъл по художествена гимнастика бе лишен от титлата в многобоя на Световното първенство в Баку след престъпно съдийство.

Нашите момичета останаха с бронзовия медал и то при положение, че бяха единствените от всички 24 отбора, които изиграха двете си съчетания - с 3 обръча и 2 чифта бухалки и с 5 топки, без нито една грешка. Те събраха сбор от 58.000 точки.

Със сребърните медали и олимпийска квота се окичи ансамбълът на бъдещите домакини на Олимпийските игри през 2020 г. - Япония. Те събраха сбор от 58.200 точки, като разликата дойде от оценката в смесеното съчетание, на което представителките на страната на изгряващото слънце получиха 29.000 точки, а българките - 28.800.

Абсолютни световни шампионки станаха рускините, но титлата им не бе заслужена с игра.

Предубеденото съдийство лъсна още след оповестяването на тези оценки и се затвърди след вторите съчетания. И двата пъти оценките за трудност на съчетанието бе в полза на Япония, което меко казано е нелепо, тъй като още при първото представяне на българските съчетания, поставени от старши треньора Весела Димитрова, те единодушно бяха обявени от експертите за най-трудните, играни някога на килима. (Не трябва да се забравя, че президент на Международната федерация по художествена гимнастика е японецът Моринари Ватанабе).

Щабът ни подаде контестация за оценката на съчетанието с 5 топки, но тя бе отхвърлена от съдийския панел.

Гаврата с българките обаче придоби още по-грозен вид, когато започна надпреварата във втората група, където бяха поставени ансамблите на преките ни конкуренти - Русия, Италия и Беларус.

И при двете си излизания на килима, ансамбълът на Сборная допусна грешки. И докато при първото съчетание съдиите от "кумова срама" им вдигнаха трета по сила оценка - след България и Япония - 28.700, то след второто оценяване светът на художествената гимнастика замлъкна дълбоко шокиран.

Без никакво притеснение, въпреки грешките, съдийките вдигнаха оценка 30.000 на възпитаничките на Ирина Винер. Нещо, което досега никога не се бе случвало в официално състезание и която бе категорично немислима за изпълнението на руския ансамбъл. Това обаче бе единственият начин рускините да се "изстрелят" от третата позиция до абсолютната световна титла. И им бе осигурено от съдиите.

Още по-шокираща бе оценката за изпълнение на Сборная - 8.7 точки, която накара феновете на този иначе красив спорт да обявят официалната смърт на художествената гимнастика.

 

 

 

  

 

сталкер пустиняк

а, това са си приказки, фактите, поне от години, сочат, че руснаците имат страшно силно лоби, а нашите момичета почти винаги са били по-добри, но заради изпълнения при съдиите ние сме ощетени. фактът, че на японките е подарено второто място също е конюктурно. както е написано: 

Със сребърните медали и олимпийска квота се окичи ансамбълът на бъдещите домакини на Олимпийските игри през 2020 г. - Япония. 

И двата пъти оценките за трудност на съчетанието бе в полза на Япония, което меко казано е нелепо, тъй като още при първото представяне на българските съчетания, поставени от старши треньора Весела Димитрова, те единодушно бяха обявени от експертите за най-трудните, играни някога на килима. (Не трябва да се забравя, че президент на Международната федерация по художествена гимнастика е японецът Моринари Ватанабе).

 

та жалко. поне в художествената гимнастика вар няма да използват, така че става малко като във вак - силно личностно гласуване. 

Лoвkия

Това се знае от десетилетия, затова на всеки медал в този спорт трябва да се гледа като на златен.

марк

 

 

 

 

                           Българският ансамбъл по художествена гимнастика бе лишен от титлата в многобоя на Световното първенство в Баку след престъпно съдийство.

 

 

                               Някога ни убеждаваха , че ЦК ли Политбюро ли не помня вече , упражнявали натиск на нашите отбори да лягат на СССР. Сега тези горните ги няма , пак не сме първи но има друг виновен - съдиите .

Лoвkия

                            Някога ни убеждаваха , че ЦК ли Политбюро ли не помня вече , упражнявали натиск на нашите отбори да лягат на СССР.

Не знам кой в какво те е убеждавал, но именно по времето на СССР дойдоха най-големите успехи за българския спорт, включително в традиционно силни за тях спортове - щанги, борба, лека атлетика, спортна и особено художествена гимнастика.

марк

 

 

 

                                  Гледам , и на волейбола сеем недоверие към съдиите.

wreckage
снимка на wreckage

треа да има художествено вдигане на тежести.

Status Quo

Не разбрим нищо от този " спорт" , но в миналото бехме титуляри - от негово време  СССРто и сега Русия ни работят явно в този "спорт" те са  "капото" на дружинката. 

Не мога да проумея защо в този "спорт"  девойчетата  се гримират като  урунгели - това са млади същества и не има трябва да се рисуват като восъчни фигури. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×