facebook
twitter

Горещи новини

5 области са пред грипна епидемия

1268
Pixabay

Болните от грип в цялата страна се увеличават. Пет области са пред грипна епидемия, съобщи Би Ти Ви. Областите Силистра, Ямбол, Пазарджик, Стара Загора и Бургас са на прага на грипната епидемия. Такава обаче още не е обявена.

Повечето регистрирани случаи са на грип тип А, който е много близък до така наречения "свински грип". Заболяването се развива бързо и за 2-3 дни води до усложнения, ако не се вземат мерки навреме, предупреждават лекарите. Най-често болните са в активна възраст и ученици.

"Все едно ме блъска кон в гърдите. Просто не мога да го опиша, не мога да дишам", споделя пациентка.

"От началото на седмицата има голяма заболеваемост - с висока температура, кашлица, с хрема, обща отпадналост. Налага се в повечето случаи антибиотично лечение", обясни д-р Стела Янкова – общо практикуваш лекар.

Ключови думи:

грип, грипна епидемия
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Учени очакват универсална ваксина срещу грип

20.02.2019

198
Габрово и Монтана отменят мерките срещу грипната епидемия

06.02.2019

62
Отменят грипната епидемия в 10 области в страната

05.02.2019

564 6

Коментари

Братя Стругацки

От началото на седмицата има голяма заболеваемост - с висока температура, кашлица, с хрема, обща отпадналост. Налага се в повечето случаи антибиотично лечение", обясни д-р Стела Янкова – общо практикуваш лекар.

 

Че това си е масовата практика на лекарите - веднага изписват антибиотици. 

Според проучвания само в Европа се падат по около 25 000 човешки живота годишно, загубени поради антибиотичната резистентност.

https://www.puls.bg/aktualno-c-6/antibiotichna-rez...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×