facebook
twitter

Горещи новини

12 убити при стрелба в бар в Калифорния

Полицията застреляла нападателя, който използвал и димни гранати при атаката
1964
https://eu.vcstar.com

Най-малко 12 души, сред които помощник-шериф, бяха убити при стрелба в бар в Южна Калифорния, съобщи Си Ен Ен, като се позовава на местната полиция. Поне още 12 души са ранени. Полицията получила малко преди полунощ първите съобщения за стрелба в заведението „Бордърлайн Бар енд Грил“ в Таузънд Оукс, на 60 км западно от Лос Анджелис. Очевидци разказали пред телевизия Ей Би Си Нюз, че мъж открил огън с пушка, след което хвърлил димни гранати и продължил да стреля. Малко по-късно той бил застрелян от пристигналите полицаи.

Ключови думи:

САЩ, стрелба
16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Американски бомбардировач се приближил до Санкт Петербург

19.03.2019

5817 42
Доналд Тръмп дарява заплатата си

19.03.2019

981 10
Задържаха трети заподозрян след стрелбата в Утрехт

19.03.2019

671 12

Коментари

sega_censored

Предполагам, че е стрелба В бар.

Това при нас не може да се случи защото полицаите у нас нямат право да стрелят нито по човек, нито във въздуха, иначе им дават по една кофа мастило да пишат обяснения, докато циганинът с патлака е на свобода и е защитаван от Кънчо от БХК.

Sapienti_sat

Десетки пострадали след стрелба бар в Калифорния

......

Най-малко 11 души,

?

Надявам се, да не са улучили пианиста!

jarl_Ragnar
снимка на jarl_Ragnar

Надявам се да ти треснат БАН. Аман от дебили.

Sapienti_sat

Други желания? ? А, сбъркал съм пръста!

nanyac

Бог да прости жертвите и да вразуми живите.

fraxinus

САЩ имат около 50 пъти по-голямо население от България, много по-свободен режим на притежаване и носене на оръжие и съвсем малко повече масови стрелби на публични места, отколкото у нас.

 

Мистерия.

toshko1

   Отново трагедия. Ама западно от Лос Анджелис е Тихия океан. Не се връзват нещата. Иначе все си викам след пореден случай, че е последен, но уви.... Апропо там стрелецът ли е виновен или оръжието?? Не е гавра, но тук понеже ГО е на автомобила и той греховете ще си носи...

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Във филмите за дивия запад все в барове се избиват.

inventus

Абе има май някакви вътрешни противоречия в тази наглед монолитна нация. Отделно че те така са научени.И вътрешните и външните противоречия ги изглаждат с оръжията.Хора дето са си назовали най големокалибреният си пистолет със името "Умиротворителят"  /щото като гръмнеш някого с него веднага спира да шава /  няма какво да ми ги хвалиш.

Butch
снимка на Butch

Абе има май някакви вътрешни противоречия в тази наглед монолитна нация.

https://www.youtube.com/watch?v=4UzPdUzygvE

 

I'm living in America, and in America, you're on your own. America's not a country. It's just a business.!

Даскал Цеко

Жалко за жертвите. За съжаление, подобни трагедии се разиграват навсякъде по света.

 

Никога няма да се начудя: защо някоя откачалка, като я стегне шапката, не вземе да грабне една по-голямшка права лопата, па да иде да прекопа някоя обществена градинка, та да си изразходва накипялата енергия, ами грабва шишането и тръгва да пуца наред невинни граждани?

America's not a country. It's just a business.!

Mind your own business and keep a low profile.

 

amigov
снимка на amigov
Никога няма да разберете Цеко. Защото живеете на една ориенталска , ленна територия , където не знаете какво е бачкане до скъсване и заспиване в офиса от умора. И как милиони хора от средната и надолу прекарват живота си между работа-метро-легло и пак и пак. И като ти се падне в офиса бос гадина,тъпа чернилка с претенции , педал с бърза кариера и др. подобни "accumulations" , в един момент хората изпушват. И изпушват съвсем нормални хора , без психически заболявания , които са били уравновесени до тук. Добри в работата си , без семейни проблеми... На Запад е така. Бонусите вървят с малусите. Решението да не се случват такива бели е рестриктивния режим на носене на оръжия. В Европа и на Острова това е ФАКТ. В Америка не е така заради Втората им поправка. И така стават белите...(Въобще не знам какви са мотивите и детайлите на тази стрелба). Не дай боже и в Европа да се изтърве контрола , и тук ще стане същото. Територята не я броим тя е извън времето и пространството.
nikcv

Гмотата пак пощуряха а тая сбирщина недей да ми я хвалиш!

АГРЕГАТ СОЦИАЛЕН
снимка на АГРЕГАТ СОЦИАЛЕН

не ми е жал.?

Butch
снимка на Butch

За съжаление, подобни трагедии се разиграват навсякъде по света.

Дописката е скопена от всякаква информация. Anyway, не става навсякъде по света. Този които е стрелял е бил бивш "marine" - 8 месеца в Афганистан. Бившите военни след уволнението трудно се интегрират в цивилния живот. Все пак те са "trained killers". Къде в цивилизацията се търсят с такава квалификация? Само в полиция и други силови служби.

А ако им е писнало от униформа, няма много възможности.

Най-лесно са го обявили случая за PTWD - Post traumatic war disorder. 

Горното е за amigov, явно случая не е такъв - да се е скъсвал от работа. Но в Калифорния имаше такъв случай по последната криза - някой го уволнили и той се върнал и застрелял шефа си и колега на работното място.

Що се отнася колко е "монолитна" Америка. Държи я едни "Fiat currency" и почти състоянието на "police state".

Леко разклащане и гледайте "Katrina" в национален мащаб или "NYC Blackout -1977"!

Иначе щеше ли да се появяват слогани по тениските – "United we stand", "Boston strong" и друг "bullshit"?

Thousand Oaks наистина се пада на запад от LA. Богато и хубаво градче. Бих живял там forever. Или поне докато гръмне жълтио камик. ?

До вчера на трето място за най-сигурно място за живеене. До вчера. Друг е въпроса какво правят загиналитe колежани в 11pm в бара. Но може да са преговаряли за midterm-a. Знае ли човек?

Butch
снимка на Butch

Друго си беше по ком - соца. В денонощният по "Витошка" - дебела касиерка обяснява: " След 11 алкохол не се продава".?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×