facebook
twitter

Горещи новини

12 убити при стрелба в бар в Калифорния

Полицията застреляла нападателя, който използвал и димни гранати при атаката
1964
https://eu.vcstar.com

Най-малко 12 души, сред които помощник-шериф, бяха убити при стрелба в бар в Южна Калифорния, съобщи Си Ен Ен, като се позовава на местната полиция. Поне още 12 души са ранени. Полицията получила малко преди полунощ първите съобщения за стрелба в заведението „Бордърлайн Бар енд Грил“ в Таузънд Оукс, на 60 км западно от Лос Анджелис. Очевидци разказали пред телевизия Ей Би Си Нюз, че мъж открил огън с пушка, след което хвърлил димни гранати и продължил да стреля. Малко по-късно той бил застрелян от пристигналите полицаи.

Ключови думи:

САЩ, стрелба
16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пентагонът даде $1 млрд. за стената по границата с Мексико

27.03.2019

52 2
Израел и "Хамас" се обстрелват и след примирие

27.03.2019

22
САЩ готвят закон за борба с руското енергийно влияние в Източна и Централна Европа

26.03.2019

7274 61

Коментари

sega_censored

Предполагам, че е стрелба В бар.

Това при нас не може да се случи защото полицаите у нас нямат право да стрелят нито по човек, нито във въздуха, иначе им дават по една кофа мастило да пишат обяснения, докато циганинът с патлака е на свобода и е защитаван от Кънчо от БХК.

Sapienti_sat

Десетки пострадали след стрелба бар в Калифорния

......

Най-малко 11 души,

?

Надявам се, да не са улучили пианиста!

jarl_Ragnar
снимка на jarl_Ragnar

Надявам се да ти треснат БАН. Аман от дебили.

Sapienti_sat

Други желания? ? А, сбъркал съм пръста!

nanyac

Бог да прости жертвите и да вразуми живите.

fraxinus

САЩ имат около 50 пъти по-голямо население от България, много по-свободен режим на притежаване и носене на оръжие и съвсем малко повече масови стрелби на публични места, отколкото у нас.

 

Мистерия.

toshko1

   Отново трагедия. Ама западно от Лос Анджелис е Тихия океан. Не се връзват нещата. Иначе все си викам след пореден случай, че е последен, но уви.... Апропо там стрелецът ли е виновен или оръжието?? Не е гавра, но тук понеже ГО е на автомобила и той греховете ще си носи...

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Във филмите за дивия запад все в барове се избиват.

inventus

Абе има май някакви вътрешни противоречия в тази наглед монолитна нация. Отделно че те така са научени.И вътрешните и външните противоречия ги изглаждат с оръжията.Хора дето са си назовали най големокалибреният си пистолет със името "Умиротворителят"  /щото като гръмнеш някого с него веднага спира да шава /  няма какво да ми ги хвалиш.

Butch
снимка на Butch

Абе има май някакви вътрешни противоречия в тази наглед монолитна нация.

https://www.youtube.com/watch?v=4UzPdUzygvE

 

I'm living in America, and in America, you're on your own. America's not a country. It's just a business.!

Даскал Цеко

Жалко за жертвите. За съжаление, подобни трагедии се разиграват навсякъде по света.

 

Никога няма да се начудя: защо някоя откачалка, като я стегне шапката, не вземе да грабне една по-голямшка права лопата, па да иде да прекопа някоя обществена градинка, та да си изразходва накипялата енергия, ами грабва шишането и тръгва да пуца наред невинни граждани?

America's not a country. It's just a business.!

Mind your own business and keep a low profile.

 

amigov
снимка на amigov
Никога няма да разберете Цеко. Защото живеете на една ориенталска , ленна територия , където не знаете какво е бачкане до скъсване и заспиване в офиса от умора. И как милиони хора от средната и надолу прекарват живота си между работа-метро-легло и пак и пак. И като ти се падне в офиса бос гадина,тъпа чернилка с претенции , педал с бърза кариера и др. подобни "accumulations" , в един момент хората изпушват. И изпушват съвсем нормални хора , без психически заболявания , които са били уравновесени до тук. Добри в работата си , без семейни проблеми... На Запад е така. Бонусите вървят с малусите. Решението да не се случват такива бели е рестриктивния режим на носене на оръжия. В Европа и на Острова това е ФАКТ. В Америка не е така заради Втората им поправка. И така стават белите...(Въобще не знам какви са мотивите и детайлите на тази стрелба). Не дай боже и в Европа да се изтърве контрола , и тук ще стане същото. Територята не я броим тя е извън времето и пространството.
nikcv

Гмотата пак пощуряха а тая сбирщина недей да ми я хвалиш!

АГРЕГАТ СОЦИАЛЕН
снимка на АГРЕГАТ СОЦИАЛЕН

не ми е жал.?

Butch
снимка на Butch

За съжаление, подобни трагедии се разиграват навсякъде по света.

Дописката е скопена от всякаква информация. Anyway, не става навсякъде по света. Този които е стрелял е бил бивш "marine" - 8 месеца в Афганистан. Бившите военни след уволнението трудно се интегрират в цивилния живот. Все пак те са "trained killers". Къде в цивилизацията се търсят с такава квалификация? Само в полиция и други силови служби.

А ако им е писнало от униформа, няма много възможности.

Най-лесно са го обявили случая за PTWD - Post traumatic war disorder. 

Горното е за amigov, явно случая не е такъв - да се е скъсвал от работа. Но в Калифорния имаше такъв случай по последната криза - някой го уволнили и той се върнал и застрелял шефа си и колега на работното място.

Що се отнася колко е "монолитна" Америка. Държи я едни "Fiat currency" и почти състоянието на "police state".

Леко разклащане и гледайте "Katrina" в национален мащаб или "NYC Blackout -1977"!

Иначе щеше ли да се появяват слогани по тениските – "United we stand", "Boston strong" и друг "bullshit"?

Thousand Oaks наистина се пада на запад от LA. Богато и хубаво градче. Бих живял там forever. Или поне докато гръмне жълтио камик. ?

До вчера на трето място за най-сигурно място за живеене. До вчера. Друг е въпроса какво правят загиналитe колежани в 11pm в бара. Но може да са преговаряли за midterm-a. Знае ли човек?

Butch
снимка на Butch

Друго си беше по ком - соца. В денонощният по "Витошка" - дебела касиерка обяснява: " След 11 алкохол не се продава".?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×