Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Зърнари се сбиха на тема: "Васко Жабата срещу Комбайнеро-интелигентска"

Кобилкина посредничи за Зърнена сделка с протестиращите

Зърнена сделка на Бали.
Pixabay
Зърнена сделка на Бали.

КОМБАЙНА, ВЪРШАЧКА, ПАЛАМАНДЕ, НА-НА-НАЙ-НА...

Остро напрежение възникна в лагера на протестиращите зърнени исполини и земеделски гиганти въпреки добрите новини за отстъпки от страна на правителството - протестиращи се сбиха за това каква музика да се пуска на протестите и какъв стил да преобладава в представителите на бранша. 

Сблъсъкът стигна и до атаки със земеделски инструменти и техника. Земеделските стопани се сбиха, защото един от клановете искаше за химн на протеста да се излъчва постоянно песента "Комбайнеро-интелигентска" на ранния Слави Трифонов, а конкурентен културен пласт настояваше земеделските стопани да се представят на обществото с хита за Васко Жабата - "Комбайна, вършачка, паламанде, трошачка". 

Земеделците почувстваха разхлабване от хватката на Немотията, зърнаха частично разкъсване на политическата облачност, разбраха, че Нуждата няма да ги притиска чак толкова силно. 

Изглежда благата вест за отстъпки пред исканията на протестиращите изигра лоша психологическа шега на последните и те се сдърпаха по съвършено незначителен повод - избора на музика. Веднъж усетили житейско облекчение, протестиращите сякаш се отпуснаха и се получи един психологически ефект, описан от науката - понякога след силно нервно напрежение сривът идва, точно когато източникът на напрежението спре да действа. 

Протестиращите едри капиталисти се разпениха на тая тема и започна бой със симитлийски мащаби и ярост. 

Едните настъпваха с бойни викове: "Искаш ли да правим на-на-най-нааааа!" 

Отсрещният връх* отговори с други вик: "На китарата - Васко Жабата... Комбайнаааа, вършачка, паламанде..."

"Какво паламанде бе, вие българи ли сте! Чалгата, това не са маанета и кючеци, ние си имаме хубава автентична, интелигентна българска чалга!" - отвращаваха се комбайнеро-интелигентите и не спираха да атакуват кючекчиите от "паламанде-трошачка"... 

Всичко свърши много бързо, когато се появи трета школа и страна в конфликта. Един по-малък зърнен бос се застъпи за песента "Сей, земледелецо, днес му е времето", смятайки че на протеста и на всички прояви земеделците трябва да градят звуков образ тъкмо с тази песен, а не с агресивна чалга, била тя от интелигентната или от другата. 

Като чуха това, другите два лагера се обединиха срещу новия враг и чалгаджиите набиха поклонника на Вазовите рими. 

***

Междувременно стана ясно, че за сближаването на позициите между правителството и протестиращите е помогнала секспертът Наталия Кобилкина, която предложила на зърнарите Зърнена сделка с някакви тайни процедури на зърната и почивка на Бали. 

Download & Stream тук:https://lnk.to/UIeVAmM0Album: Hushove Download on: https://itunes.apple.com/us/album/hushove/id727176431?ls=1 Performer: Kanaleto, Sla...
MK SUNRISE MARINOV www.sunrisebg.com All rights reserved!http://sunrisebg.com/bg-product-details-12.html

________

* Има се предвид връх на човешкото развитие. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата