Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

СОС тръгва на детска градина и семейна психотерапия

Общинските съветници се съветват как да постигнат съгласие и да си изберат председател

В търсене на изгубената заедност.
Pixabay
В търсене на изгубената заедност.

СЕЕЕЕДЕМ ПЪТИ МОООЛИХ СЕ НА БОГАААА!
Няма накъде! И от седмия път общинските съветници на София не можаха да си изберат председател, въпреки че много искаха. 
В края на заседанието все пак прозвуча Гласът на разума и дори без гласуване всички се обединиха за пръв път около общо решение: да тръгнат на детска градина и на семейна психотерапия, за да изчистят проблемите помежду си и да си изберат най-накрая председател, който да работи всеотдайно за себе си, за Общината и за софиянци, разбира се, ако му остане време. 

Въпреки очакванията днес най-после да си избере председател Столичният общински съвет остана без такъв и след седмото гласуване.

Строежът на детската градина за общинските съветници ще отнеме известно време, пари и процедури, но политическата воля е налице. 
С общинарите ще работи криминален психолог, за който се прецени, че с този професионален профил най-добре може да вникне в проблемите на софийските градски депутати. 
Психологът Анатоли Авантаджийски е оптимист, че може да постигне бързи резултати с новата си пациентела. 
Според неговите прогнози, само за половин година усилена работа и активен отдих в детската градина общинарите ще успеят не само да си изберат председател, но и да сключат няколко разумни междупартийни сделки, които да сближат антагонистите. 
Кримипрофайлърът и семеен консултант д-р Авантаджийски сподели с нашата медия визията си за това какво предстои:
"Чака ни много работа! - мобилизиран е Авантаджийски. - Но аз съм оптимист. Макар и малко инфантилни в политически смисъл, всъщност нашите общинари не са лоши хора. Ние си ги избрахме! Просто много от тях са сърдити на други и не могат да се разберат кой пръв започна да прави пакости и напук. Кампанията ги травмира и стресира. Натрупани са обиди и фрустрации, а те са чувствителни хора с голямо его. Макар и с криминално-делови нагласи, това са хора, които имат болезнено чувство за селска чест. Върху това ще работим, ще им дам примери от криминалния свят, където изборът на лидер се случва по естествен път и естествен отбор. Разбира се, нашите общинари не са престъпници в пълния смисъл на думата, затова и по-трудно преодоляват някои психологически бариери, които при обикновените престъпници липсват. Нашите общинари не са ниска проба и долна пломба разбойници, те имат по-фина душевна конституция и в някои отношения са си деца. Трябва да сме търпеливи с тях и да им даряваме нашата безусловна подкрепа. Те ще я почувстват в новата им детска градина. Подготвил съм различни тренинги, за да могат общинарите да преодолеят оковите на егото и да се свържат с гнева си. Целият им проблем е, че не могат да се свържат с гнева и реалните си чувства. Те толкова много се преструват в публичния си живот, че са в постоянна криза на идентичността и безтегловност на аргументацията. Това ги прави по детски уязвими. Играейки ролите си, те забравят собствената си идентичност и това им пречи да вземат зрели решения..." - не се тюхка психологът, а вече брои наум колко пари ще смъкне за дейността си, но пък ще се гордее с резултатите.
***

  

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата