Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Руската ЦИК отряза и Путин. Избори ще има, но кандидати - не

EPA/BGNES
Бива, бива, ама бивол за курбан не бива! Путин остава президент, докато си оправи документите и се намерят достойни съперници.

ЦЕНТРИЗБИРКОМ, МОСКВА

След като отряза антивоенния кандидат Борис Надеждин, Централната избирателна комисия на Руската федерация заличи кандидатурата и на Владимир Путин, като по този начин не го допусна до изборите. Причината за това странно решение е, че напълно независимата Центризбирком откри в изборните книжа на Путин множество нарушения, фалшиви подписи, мъртви души и дори избрани места от кореспонденцията с приятели!* 

Председателката на ЦИК Ела Памфилова даде брифинг, на който застреля журналистите с тази новина и половината се разбягаха в паника, а другата половина се вцепениха като жената на Лот, когато се обърнала да види горящия Содом.  

"Но какво са изборите без Путин?" - шепнеше обезумяла журналистка. 

"Грешен е Владимир Владимирович, но е хубав!" - потвърди нейна колежка. 

Веднага след новината, че Путин е отстранен от изборите, председателката Памфилова съобщи, че до президентските избори не са допуснати и останалите кандидати, защото кой пък ги знае тях! 

"Нашият лидер трябва да се къпе в сиянието на световната слава - обясни Памфилова. - Президентът на РФ е лидер на свободния свят и цялото прогресивно човечество. А тия, кажете ми, кой ги е чувал? Питайте 200 човека в центъра на Перник и София дали са чували имената на т.нар. претенденти - комуниста Сергей Малинкович, другия комунист Николай Харитонов, Леонид Слуцки (ЛДПР) и Владислав Даванков ("Новые люди"). Харитонов-Маритонов, кои са тия, няма такива кандидати, щом леля Цонка не ги знае! Те не са достойни да участват в тази битка. Селянин не може да извика на дуел княз, нали така!" - категорична е Памфилова, която също не я знае ни Леля Цонка, ни Леля Копейка. 

***

Безвластие и управленски вакуум няма да има, защото Владимир Путин остава президент, докато не се съберат реални подписи и достойни противници, които умеят да губят красиво. 

"Така че кандидати за момента няма, но изборите са насрочени и те ще се проведат в съответствие с федералното законодателство!" - успокои гражданското общество и селската глубинка Памфилова. 

Единственият проблем сега е за какво и за кого все пак ще се гласува на тези избори. 

Поставена е задача на Руския център за обучение по избирателни технологии към ЦИК на РФ да изработи концепция и методика за предстоящите избори, които чукат на вратата и положението става все по-необичайно. 

"А в крайна сметка хората пак могат да си гласуват за Путин, нищо, че не се води кандидат" - успокои още повече обществото Памфилова. 

________
* Тая смешка е само за тежки интелектуалци. 

undefined

Още по темата