Медия без
политическа реклама

Новини с добавена стойност

Първи, Втори, Трети - работетИ!

Из "Политически НЕкоректно" по БНР

16 Юни 2024
Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

"Новини с добавена стойност" е седмичен радиобюлетин по "Хоризонт" и СЕГА - петминутка за размисъл и веселие в стил академичен пънк-рок.
***
"Също така искам да напомня… Първият е първи!... Вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред!" Томислав Дончев.
***
Спазихме реда на поредните избори и определихме първо, второ и трето място за слугите на народа. 
И те почват на нова сметка и в нов състав да ни слугуват.
Но дали ще си дават зор? 
Ако гледат от нас, техните работодатели, по-скоро няма да се презорят. Избирателят не ходи да гласува, гледа си работата през пръсти, а слугата на народа само това и чака, да му отпуснеш хватката. 
Хората трябва да са взискателни и строги към слугите, в противен случай пада качеството на слугинажа, персоналът се отдава на безделие, корупция и разврат. 
Вместо да работят - един слуга чете “Винету”, друг “Синовете на великата мечка”, трети върти търговия с господарското имане, сиреч националните богатства, четвърти въобще се е нагърмял и халюцинира концлагери, камионетки, Второ пришествие на Трети украински фронт. 
По принцип, слугите като ги оставиш без контрол, почват да мислят за глупости, влизат им в главите разни либерални слободии. 
А конкретно нашите, вече тотално разхайтени слуги на народа, вместо да правят стабилни правителства, последните години пробутват само някакви паянтови сглобки. Правителствата падат като врабчета в жегата или въобще не успяват да се сглобят и возвисят. 
И за всичко това са виновни работодателите, сиреч началниците, тоест Суверена. 
И така, клетият Суверен изпълни криво-ляво електоралните си задължения, направихме класирането на новата прислуга и както казва Томислав Дончев - Първият е първи, вторият е втори, третият е в състояние на трагедия. 
Ала в Дебелата книга е писано - последните ще станат първи. 
А големият победител в последното състезание за слуги на народа е партия “Величие”, която всички вкупом проспаха - как прескочи изборната бариера тая непозната кобилка? Знаехме, че има такава аномалия в природата на българската политика, но никой не предполагаше, че толкова лесно вече се прескачат бариерите на колективния здрав разум. 
“Величие” с техните около-полковници отвориха вратата към голямата политика за всички квартални талисмани и разказвачи на вулгарен фолклор. 
В парламента вече се влиза с прокламиране на чисти халюцинации. 
Излязоха някакви статистики, че за “Величие” гласували много висшисти - ако това е вярно, образованието ни също е сътворило едно създание на мрака, което сме проспали.
На мен ми се случи следното нещо в Деня за размисъл. 
Говорих за политика с една анонимна електорална единица - непознат за мен човек, малко странен, ала си има всички граждански права. 
И този човек ми каза следното: “Възраждане”, вика, са меки кравайчета, либерали и съглашенци, никакви нацисти не са, аз искам да гласувам за истински нацисти, каза ми електоралната единица. После чух подобни формулировки и на други места. 
Тоест на политическия пазар има глад за автентична политическа лудост. Вече има солидна група избиратели, за които “Възраждане” са относително и прекалено вменяеми. 
Така че ако има малко държавническо мислене в Първия, Втория и Третия, те трябва отговорно да съставят едно правителство на корупцията и ориентацията. Непременно. 

В парламента клети
стройте се, слуги! 
Ще броя до три: 
Първи, Втори, Трети - 
работети! 

***
Звуков файл - тук: 

 

Последвайте ни и в google news бутон