facebook
twitter

После

Радикал

Пълзящ преврат

автор
Иво Балев
1111
Този плакат се разпространява във "Фейсбук" и мобилизира мощна подкрепа за Месията.

Тръгнах да правя пълзящ преврат - но не този, който засече МВР, ами друг, мой си преврат. 

За конвенционалния преврат знаете от медиите - МВР засекли съмнителна и опасна активност, подготовка за въоръжен преврат, който ще се проведе по толкова фантастичен и безумен начин, че никой няма да повярва и като нищо превратаджиите ще овладеят ситуацията заради шока от неадекватните им действия. По този начин понякога шахматисти аматьори побеждават гросмайстори - защото аматьорът играе нестандартно и гросмайсторът се обърква, не знае как да противодейства на атипичната противникова дейност. 

Мотивите за моето въстание са, че така повече не може и трябва смяна на системата.

Страната е проядена от корупция, в полето край Радомир горят инквизиторски клади, ботушът на Ивайло Спиридонов смазва всеки опит за антикорупционно разследване, от всеки храст дебне по един неадекватен БОП-аджия, от кубето на Иван Гешев излитат изтребители и хвърлят бомби по гражданската инициатива, от честните сини очи на Пламен Георгиев хвърчт светкавици по всички врагове и предполагаеми врагове на Хомо Корпулентис, след ремонта на бул. "Арсеналски" асфалтът се рони, ако го сриташ с по-здрава обувка... Оставка! 

Също така. Заради робския труд на правителството и личните усилия на народния слуга Бойко Борисов в България сега се провеждат три световни първенства, на които обаче премиерът не може да присъства лично, защото е толкова зает да покаже на Корнелия Нинова как работи и дъх не може да си поеме, че за друго не му остава време. Илияна Йотова навремето измисли думата "популиствам". Сега тия двамата - Корнелия и Бойко, така се надпопулистват, че смазват популистическата идея. От популистки подбуди Бойко Борисов не може да си гледа мачовете и грациите, защото ще излезе, че има свободно време, а той всъщност е до ушите в работа и до лактите в оперативната обстановка. Но помислете - ходенето на мачове все пак освен кеф за премиера си е пряка популистическа дейност на сливане с народа по запалянковска линия, лична подкрепа за националния спорт, повдигане на националния дух... По тоя въпрос съм категоричен - не е редно от популистически зор да се правят антипопулизми. Оставка!

И като си говорим за народ. Големият Брат наблюдава почти всеки, а на принципа на вглеждането в бездната вече почти всички гледат Биг Брадър. (Подсказка: ако дълго време се вглеждаш в бездната, бездната започва да гледа теб.) Усещам, че народът почва да става по-глупав от мен, а това какво означава - народ, който е по-слаб в главата от мен, може да загине. Оставка на народа! 

Освен това. Гинка Върбакова не ми дава пари, Лиляна Павлова не ме поглежда, Екатерина Захариева не иска да ми полее доматите, Цецка Цачева спря да се снима в женски списания. Безобразие!

Предупредих службите, пратих възвания до медиите, помолих действащите власти да се разкарат с добро, за да не ме принуждават към радикални действия. 

Всички вкупом се направиха на ни чули, ни видели. Шматки! 

Реших се на отчаяни действия - пълзящ преврат! 

Така се нагърмях... Тоест първо се насвятках, после се нагърмях - светлината се движи по-бързо от звука! 

И като се насвятках, нагърмях и нацепих - запълзях към Министерския съвет или към президентството - което улуча.

Нямам представа докъде съм стигнал. Много ми е лошо. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

85 години от преврата на кръга „Звено“ и Военния съюз

19.05.2019

202 2
Русия не е поканена за встъпването на украинския президент

17.05.2019

2715 48
Оставката на Порожанов - и закъсняла, и недостатъчна

15.05.2019

Юлиана Бончева

2854 1

Коментари

Penchobre

Нямам представа докъде съм стигнал. Много ми е лошо. 

 

За такъв случай, най-добър съвет дава д-р Трендафил Акациев:

"... от преврата на кревата!"

 

Иво Балев ??

маргаритка2

?

 

Mitnicharъ

Пиши, Иво, пиши... Накрая ще дойде Спиридонов да ти вземе обувките, с които подритваш асфалта Му...

Памфуций
снимка на Памфуций

Много добро, Иво ?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×