Медия без
политическа реклама

Реконтра

Пламнахме

Жесток премиер, жесток, да изпрати такъв ценен кадър в изгнание на място, където сградите не позволяват надграждане на барбекю и джакузи!

Пламнахме, и то така, че пушек се вдига и нищо се не види, ама пък и то изобщо не е за гледане.

Светът пламна къде ли не...

Буйни пожари в Щатите – да ги видим какво ще правят тамошните пожарникари, дето (според един наш герболизец!) ползвали за наръчник доктората на Бойко Борисов.

В Русия пък гори територия, както съобщиха осведомителните агенции, колкото е Белгия. Само си представете, че вземе да изгори Белгия барабар с европарламента. Нашите депутати там няма какво да ги мислим – те сигурно ще се спасят, щото толкова ходят на заседанията...

И у нас не се разминахме с пожарите – няма да сме по-долу от другите, я!

А на Премиера направо Му пламна главата от Пламен Георгиев.

Какво всъщност стана ли?

На правителственото нерегламентирано сметище, баш когато се провежда прозрачно заседание на кабинета (а всички заседания на кабинета са изключително прозрачни!), някой хвърлил незагасен фас от пура. И прозрачността отишла, та не се видяла.

Кой ли ще е хвърлил фаса? Е па сигурно Тоя, дето рекъл: „Кой ми такова в гащите?!“

И точно на това заседание обаче Пламен Георгиев бил джиросан за консул във Валенсия.

Лошо няма – нали някак трябва да му се изчисти името. Мнозина възнегодуваха, че далавераджия разследва далавераджиите и ги изкарва чисти като момини сълзи.

Но заради туй консулство лумнаха нови негодувания. Да оставим тези на наша почва – рипнаха българите в Испания и най-вече във Валенсия.

Че си позволяват да задават въпроси. Като как е избран? Имало ли е конкурс за това място и къде е проведен.

Ама казва ли ти някой – външната министърка си трае по случая. Нея повече я интересува ретроградния Меркурий и основните ѝ функции е да връзва червени конци на Премиер и министри против уроки, докато накрая се окаже, че май тя е урочасала правителството.

А българите от Испания не мирясват – не щат поредното магаре на Бойко Борисов, искат дипломат от кариерата! И макар че Външното Министрество твърди, че субектът владее испански език (абе, край барбекюто на терасата му ли се проведе конкурсът?), нашенците там са категорични, че владеенето на езика му е в рамките на „пепел му на езика“ – демек и една гола вода не може да си поръча, която ще е баш като за него!

Но какво толкова е станало – и да е проведен конкурс, резултатът ще е ясен.

Сещаме се за емблематичен случай. В една институция се провел конкурс по документи за престижна длъжност. Явили се трима кандидати.

Единият имал 20 години стаж по специалността (такова било първото изискване), другият имал 15 години, а третият – нищо. Другият обаче владеел (това било второто изискване) 2 чужди езика повече от първия, който владеел 4, а третият бил на принципа „пепел му на езика“. Но най-важното изискване в конкурса по документи било третото: кандидатът трябвало да се казва Серафим Пройчев Гевезезов. И само третият кандидат имал документ за това. И спечелил.

Но да се върнем на случая във Валенсия – ха познайте (без да ползвате жоркер от публика, 50 на 50 или "обади се на приятел"!) кой е Гевезезов!

Впрочем съветваме ви да си запазите жокера 50 на 50 за избора на главен прокурор, където кандидатът е един!

Играта продължава.

Още по темата