Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Околосъдебната система стачкува, лобистите искат дълбока реформа и още нещо

Мафията ликвидира агент на влияние 15 минути преди МВР и прокуратурата да го реализират

Лобистите масово отидоха за гъби и по любов - да видят хората какво е без тях!
Pixabay
Лобистите масово отидоха за гъби и по любов - да видят хората какво е без тях!

В ТЪМНИТЕ КЬОШЕТА
Лобисти от Околосъдебната система влязоха в стачен режим, за да покажат на обществото, че без тях правосъдието съвсем загива. 
Стачкуващите лобисти не са публични фигури и досега не са осветявани от журналистически разследвания или работа на институциите срещу тях.
Днес те решили да прекратят всякаква дейност - няма да решават проблеми, няма да посредничат в сложни казуси, няма даже да вземат пари за невъзможни обещания. 
Целта на тихите лобисти е да разбере обществото, че лошо правосъдие е по-добро от никакво правосъдие. И вместо обществото да ги сочи с пръст, държавата да помисли как да защити тези граждани лобисти от непрекъснатите убийства, на които са подложени. 
Лобистите от сенките вече са се свързали дискретно с представители на политическия елит с искане да бъдат включени като заинтересована страна в процеса на реформите в съдебната система. 
Посланието им стигна до обществото с посредничеството на Христо Иванов. 
Ето какви поздрави пращат по него лобистите на обществото.  
"Мафията ни убива, институциите ни притискат, политиците си правят пиар с мъката ни, а без нас съдебната система рухва като колос с крака от гнили ябълки. Затова спираме да работим, за да усети разликата обществото. Магистратурата и прокуратурата са наясно, че без нас не може, но политиците заблуждават хората, пълнят им главите с вредоносни илюзии. Ние, дискретните лобисти от Околосъдебната реформа настояваме да бъдем включени в процеса на реформите. Ние сме хората, които най-добре познават и решават проблемите в съдебната система. Нека говорим делово и откровено!" - завършва посланието на околосъдебните лобисти, предадено на обществото от вестителя Христо Иванов. 
В отговор на въпроса дали познава тези хора и защо него са избрали за свой глашатай, Иванов заяви, че почти не ги познава, но с тези хора наистина трябва да се проведе диалог и да се потърси полето на разумния компромис. 
"Това е аритметика. Ние имаме 60 депутати, а политиката е изкуството на възможното. В крайна сметка целта е просперитетът на българите, а тези реформи сами няма да се осъществят. Не щете с Пеевски на първия ред, с Борисов не искате, с Нотариуси и Джуджета не искате, а с кого искате? Нали с някого трябва да работи, за да постигнем националните си цели и приоритети!" - търси угодията Христо Иванов
***
НА КОСЪМ ОТ ТРИУМФА
Работата на околосъдебните лобисти на този етап не е узаконена, затова МВР разработва един такъв екземпляр цели 5 години, но Мафията го унищожи 15 минути преди да бъде арестуван. 
За лобиста Валентин Трифонов - Сервитута била събрана 4 терабайта информация. Стартирала добре организирана акция по залавянето му, събиране на последните капки информация и повдигане на на обвинение срещу Сервитута. Но 15 минути преди да бъде арестуван, лобистът бил ликвидиран от Мафията по необратим начин. В МВР изучили подробно биографията, подвизите и митарствата на Валентин Трифонов - Сервитута. Всичко за ареста му било подготвено до милимунда прецизно в тясно сътрудничество с прокуратурата. Реализацията щяла да е грандиозна и да доведе до още ключови разкрития, но уви - Мафията унищожи този човек и съсипа работата на стотици професионалисти. 
"Ех, докато се насервитуткаме, уличното правосъдие пак ни изпревари. Извинете за морбидната шега, но в нашата работа фрустрацията от неуспеха се лекува само с хумор и художествена литература" - сподели Главният секретар на МВР, освен ако не е бил и.ф. Главният прокурор. 

Може да бъде изображение с текстово съобщение

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата