Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Научен пробив! Заседание на парламента свърши, преди да започне

Pixabay

JUST IN TIME

XLIX Народно събрание извърши научен пробив! Депутатите се събраха, разбраха се, че не е моментът за законодателна дейност и доайенът Вежди Рашидов прекрати заседанието. 

Второто заседание на Народното събрание продължи едва няколко минути. На практика депутатите се събраха колкото да се поздравят, да констатират, че няма какво да вършат и след това просто си тръгнаха.

Но за да не губи ценно време, целият парламент направи малък скок във времето назад и заседанието приключи, преди да е започнало. 

Това стана по парадоксален и все още необяснен от науката начин. 

Председателстващият Рашидов хлъцна - и всички часовници в залата се върнаха с час назад. 

"Тъкму ша имати повече време за размисъл" - прецени Рашидов и хлъцна още веднъж, но изглежда трансферния темпорален прозорец вече беше затворен и второто хълцане не предизвика нова аномалия. 

Депутатите и най-вече тези от контактните групи веднага почнаха да мислят и дори започнаха да постигат малко от малко съгласие. 

На общи преговори днес в ранния следобед ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха да започнат веднага работа за обща законодателна програма, която ще бъде обвързана с избора на председател на парламента.

Анонимен демократ с воля за промяна сподели, че ако още един път Вежди Рашидов хлъцне по тоя удивителен начин, може би разнопосочните политически вектори ще започнат полека лека да намерят обща посока, един път, една реформа или нещо от сорта. 

"Ако се намери тоя реверсивен канал на времето и почне да се използва редовно, ние ще уплътним времето си и ще съзряваме по-бързо, защото ще живеем по-дълго в един отрязък време, без да прекъсваме континюитета на духовния, гражданския, интелектуалния растеж, ако щете" - каза демократът, който между нас казано си пада интелектуалец и понякога се разписва в подписки за стабилност и разумни компромиси. 

Костадин Костадинов пък предложи да върнем часовниците до часовия пояс на Владивосток - и така ще спечелим още няколко часа за размисъл и духовно израстване. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?