Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

МВР: Нарочно не ловим Червения пират - той търси безплатен подслон

Стопли се и го прибрахме, защото през зимата щяхме само да му направим услуга - признават от ведомството

Pixabay
Мартеницата на Червения пират.

БОЯНСКИТЕ ГРОБИЩА
МВР призна защо толкова време се преструваше, че не може да залови Червения пират - клошарят, който в последно време всячески заплашва магистрати и държавни служители, но месеци остава неуловим за службите в страната. 
Въпреки че е клошар и неспециален човек, МВР го залови чак днес в района на Боянските гробища.
Ясно е, че залавянето на такова лице не е чак толкова сложна работа, това дори не е вездесъщият Неизвестен извършител от близкото криминално минало. 
МВР обаче не искало да го залови, защото по тоя начин щяло да му направи услуга, защото клошарят всъщност търси подслон за последните зимни дни. Сега е сравнително топло, но през нощта температурите падат и за бездомниците това е неприятно. Те предпочитат безплатната квартира в ареста или затвора и затова правят глупости като заплахите към държавни служители. Но мярката задържане под стража за такова лице е невъзпитателна, неефективна и неизгодна за държавата. Държавата харчи луди пари да храни и подслонява безполезни хора, от които нищо не може да се изтръска, а условията в затвора са направо луксозни за техния стандарт - съобразяват стратезите в МВР и други институции, които работят по случая на Червения пират в специална междуведомствена комисия, която освен това е секретна и се брои за извънреден труд. 
Реализираната стратегия била Червеният пират да се остави на произвола на стихиите и уличните опасности през студените месеци, а сега като се постопли, хем за участниците в акцията по залавянето ще е по-комфортно, хем на клошаря ще му е неприятно да го приберат в хубаво време, когато животът е лесен.
"Арестувахме го сега, да му е гадно - уточнява министърът. - Досега не смеехме дори да го набием, защото един бой в студено време само сгрява профилактирания. Те в студеното време клошарите са опаковани в толкова катове дрехи, че на практика, не можеш да ги набиеш качествено, колкото и усилия да вложат нашите служители" - запознава ни с тънкостите на занаята министър Стоянов, който пак не можа да се сети от коя партийна квота е номиниран и назначен на поста си.
Вътрешният министър подчерта, че решението за отложения арест е било правилно: Червения пират така или иначе не представлява реална заплаха за никого и заплахите му са игра на въображението. 
"Даже не съм сигурен за чие въображение говоря" - призна министърът.

Още по темата