facebook
twitter

После

Реконтра

Когато пушиш, запалвай си цигара

автор
Звън
1 043

Макар приет само на първо четене, новият Закон за киното роди позитивен сценарий за съвременен български филм - "Когато пушиш, запалвай си цигара". Заснемането му вече е започнало под режисурата на Явор Гърдев. Продукцията утвърждава позитивното, възпитава в обич към родното и прелива от жизнеутвърждаващ оптимизъм.

Действието във филма се развива през 2022 година. България внезапно се е превърнала в десетото чудо на Европа – от мизерна задрямала държавица тя, като спящата красавица, се пробужда от вълшебната целувка на принца. Но кой е този принц? - пита се тръпнеща публиката. Балканец ли е, арабин ли е, индийски махараджа ли е, или пък е принц Мони Шибеску? Неверни са тези догадки! Принцесобудителят е Бойко Борисов – артистично небрежен, леко недодялан, но таящ вулкан от позитивна енергия (ролята във филма е за талантливия Захари Бахаров). Благодарение на далновидната Му политика България се превръща в земен рай. Възходът й тихичко и скромничко започва през 2018 г. В една люлякова вечер лично Буда се промъква в покоите на премиера и му нарежда: „Брато, знам, че рядко пушиш, но започни да пафкаш!“. След Буда в София долитат китайски бизнесмени. На тях Борисов обещава да залее необятен Китай с български тютюн. Скоро всички китайци - от разглезените милиардери до невръстните първолаци - признават само цигарите с тютюн сорт Банкянско пембе. Оказва се, че той е изнамерен лично от Бойко Борисов. Отделяйки от свободно си време, Той го селектира в двора си. Тютюнът се отличава с висока устойчивост на болести, слани и данъци. Безпроблемно от него се изкарват по три реколти. Пътят на тютюна започва от Свиленград. Скоростните влакове Свиленград-Шанхай и Свиленград-Гуанджоу се движат през шест часа, но не смогват да превозват тоновете тютюн към Китай, а обратно докарват хиляди китайци, доброволци в отглеждането му. Филмът показва гарата на Свиленград – истински жп колос с 60 коловоза. Началник гара е Лиляна Павлова (роля за Милица Гладнишка). Зрителите познават героинята от постановката „Тайната на пазвата“ на Театралната работилница МВР. В нея тя играе като първи машинист на влака за Шанхай. С риск за живота си Лиляна пренася в топлата си пазва секретно бубено семе. То възражда българската коприна, която измества китайската. Хиляди китайски бубари остават без препитание и се хвърлят във водите на Яндзъ.

Следват сцени, показващи трайното благоденствие по земите български. Делиорманът е започнал да отглежда арабски жребци. Те се търгуват добре в Унгария за салам и във Великобритания за надбягвания. Конете са неподкупни, не участват в букмейкърски измами. Затова цената им е колкото на един изтребител Хариер. И този бизнес е създаден от Него. Той го е договорил с шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум. Породата арабски жребци е подобрена от родни цигани селекционери. Всички мангали заживяват като цигански барони, а циганският цар абдикира в полза на Бойко Борисов.

Настъпва развръзката. Учени от БАН създават първата в света тоалетна с изкуствен интелект (tAI). И отново проектът се пръква заради Него. Този път Той е омаял министъра на изкуствения интелект на ОАЕ Омар бин Султан и министъра на щастието Охуд ал Руми. Арабите щедро развързват кесиите, а българските учени запретват ръкави. Умната тоалетна скоро е готова. Тя се подчинява само на един закон – да прави хората щастливи. Дизайнът й е футуристичен, всяка функция е интелигентно управляема. Още с влизането си посетителят се поема от роботизирана система. Тя го позиционира върху тоалетната чиния и му поставя предпазния колан. Мигновено се отчитат неговите тегло, кръвното налягане, пулс, температура, мечти, IQ коефициент и т.н. Проверява се дори дали той не е издирван от полицията. Преди стартиране на отделянето тоалетната вече е наясно що за птица е кацнала на чинията и какво може да очаква от нея. Анализът на входните данни определя избора на режим - да ускори, забави или императивно да се отложи отделителният процес. По време на дефекация тоалетната поддържа разговор и анализира екскрементите, за да установи здравния статус. tAI става световен хит. Милиони дирят "Фейсбук" приятелството й. Нейната популярност дразни Боко Харам. Организацията решава да ликвидира нашия Боко и да унищожи tAI. Към България потеглят двамата злодеи: Мохамед Юсуф (Асен Блатечки) и Абубакар Лаван (Калин Врачански). Придружава ги изкусителната одалиска Абудже (Мартина Вачкова). Те са нагли и самоуверени. Но скоро настъпва мигът, в който се срещат с полковник Митрополски (централната роля е за Тома Биков) от военното контраразузнаване. Какво става нататък - ще разберете в началото на 2020-а, когато суперпродукцията трябва да се появи на екран.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тома Пържолник обяви умствена независимост

22.09.2020

ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ

10750 4
Европейски медии към Тома Биков: Отразяваме корупцията ви безплатно!

19.09.2020

Обновена

18168 72
Вежди Рашидов настоя за извинение от президента

02.09.2020

3731 28

Коментари

pehota

Приятна импровизация по Илф и Петров в Бг среда :)

Forza NATO

?

 

Трепери, Холивуде! 

Асол
снимка на Асол

?

Penchobre

? ?

 

Позитивното си е позитивно! Субсидията е в кърпа вързана. Мисля, че г-н Биков заслужава една благодарност в началните надписи на филма!

Седем с един...

Звън ??, както обикновено!

Но подобен сценарий няма как да се побере в двучасов филм, така че очакваме поредния сериал от поне 50 - 60 серии. Необходимо само е да се поувеличи антуражът, като се включат Цецо и негово присъствие на молитвена закуска в една задокеанска държава и порой от мъдри съждения, които ще заемат поне две серии, Цвета, по известна с невероятните си географски познания, за чиято роля препоръчвам Черната Златка, Антон Тодоров, който ще отваря куфарчето с пищови и ще громи опозицията, обвинявайки я, че иска да яхне "Влака на Благоденствието" чрез приватизация, и най-вече Чичо Бойко, с чиито портрет ТРЯБВА да започва и завършва всяка серия, за да не забравя електоратът на кого дължи процветанието си. Ролите на тези тримата не знам кой може да ги изпълнява, но се ще се намерят подходящи артисти, които могат да се правят на идиоти без особено усилие и душевни терзания...

Butch
снимка на Butch

Звън ?

Имате голяма дарба.

Индженеро

    

И ТОВА НЕ Е ЖИВОТ

...................................

Минаха две хиляди години.

В деня, когато започваше изкопаването на шахтата за директната инфрагравитационна линия Долна Малина— Сидней, се случи странно събитие. ....................Антон Донев,"Фантастичен хумор"

Писателите-фантасти, са винаги крака напред. Това е от 60 те години.

Влез или се регистрирай за да коментираш