facebook
twitter

После

Реконтра

Кмет като глюкоза

671

Всяко населено място мечтае да има кмет като мед. 
Разбира се, става дума за това, дето го събират пчеличките, а не ромите. Макар че с покупко-продажбата на гласовете прекалено често в края на краищата именно ромите имат решаващата дума, когато опрем до избори.
Но да се чуди човек за какво е тая люта битка, та вместо кмет като мед да се сдобием с кмет като глюкоза.
Естествено битката е най-люта в най-населеното място – знаем кое е. 
Особено като се има предвид, че вече номерът на „вездесъщия“ (което и магаре да предложи, ще го изберат!) май няма да мине.
Това е видно както за Колчо Слепеца (в рамките на държавата), така и (извън тези рамки) за идиота от едноименния роман на Достоевски.
Няма какво да се заблуждаваме – ако ГЕРБ загуби изборите в София, „вездесъщият“ газ ще пикае. 
В което няма нищо лошо – напротив: много е вероятно цената на парното да падне драстично при такова голямо количество и толкова евтин газ.
Впрочем Неговото кметуване сме го запомнили с пълненето на дупките, но само там, където минаваше джипът му.
В крайните квартали дупките си стоят от Негово време, а за тротоарите да не говорим. Та няма какво да ни измива очите с шадрафана пред НДК.
Няма да го питаме „вездесъщия“ кога за последно се е возил в градския транспорт, няма да питаме и кметицата. (Без да я питаме, тя твърди, че понякога ползва трамвай 7 - много бил удобен!)
Не е достатъчно да прережеш лентичката на някоя нова метростанция и да се изфукаш по телевизията, а после да изчезнеш с джипката.
Вижте колко трамвайни и автобусни спирки, включително и досами метростанции, са без заслони. И задават ли си въпроса „слугите на народа“ какво им е на гражданите при пек, дъжд и сняг...
Няма да припомняме приказката за оня халиф, дето се облякъл като сиромах, за да чуе какви ги приказва за него народът. Пък и толкоз дебел сиромах у нас трудно ще се намери.
А и май вече не се дразни (поне напоследък не отваря дума), че карикатуристите го рисуват такъв. Все пак трябва да отбележим, че дава хляб на по-пълничките актьори да го имитират. Уви, Ненчо Балабанов (ако не вземе мерки) ще трябва да го прави само по радиото.
Но да не се отплесваме - на Нашия му стигат лайканията във фейса, когато предава директно от джипа си, превърнат в ПТС (подвижна телевизионна станция) – не може да се отрече, че във фейса организацията е на ниво. Но така ли ще е пред урните?
И да се върнем на съществения проблем – какъв кмет трябва на София? Защото се видя, че то не е като да ръководиш пожарна команда или охранителна фирма. А и само мания за величие не стига.
Може би на столичани им трябва истински кореняк софиянец, при това млад, а не някой изтърсак на социализЪма. Макар че лобито на пришълците в столицата е внушително. И нищо чудно някой ден по празници или в почивните дни (какъв разкош е тогава за кореняците!) и кметът да отпраши за родното си място... Па ега не се върне!
Едно е ясно – хайде стига глюкози!

Все още няма коментари

Още

48-годишен мъж е застрелян в София

22.02.2020

2299 5
Болно дете обикаля 5 часа болниците в София, докато бъде прието

21.02.2020

1598 23
Дете пострада при инцидент с трамвай в София

21.02.2020

1610 3

Влез или се регистрирай за да коментираш