Медия без
политическа реклама

Есе

Канибализмът е секси

10 Окт. 2023

МАХАТМА пропаГАНДИ
Топ пропагандистката и шефка на Russia Today Маргарита Симонян напоследък има интересни идеи за използване на ядрения потенциал на РФ. Наскоро тя разсъждаваше на глас по актуални теми в авторското си предаване по RT и разказа как един неин познат ядрен физик ѝ казал, че ако се пусне една бомба над Сибир, нищо страшно няма да стане. Няма да има ядрена зима и чудовищна радиация с онкокатастрофа, а само ще се разбърка електрониката, ще спре интернетът по света и децата ѝ най-после ще спрат да я врънкат за смартфони и джаджи, които тя им е забранила строго и безапелационно. "Аз лично ще съм много доволна" - призна тя. 
Това предизвика бурна реакция, която стигна чак до Държавната дума, като дори колегите ѝ пропагандисти я упрекнаха, че не са хубави тез работи и не може да се говори така. 

По-късно обаче Симонян отново коригира общественото мнение, като заяви, че не била казвала такова нещо и заплаши да съди всички, които разпространяват клевети за нея. Формално опитната пропагандистка е права: тя не е призовавала да се удари Сибир с ядрена бомба, само цитира научното мнение на някой си неин познат. Това стана в ефира на друг виден пропагандист Владимир Соловьов, който е цяла отделна епопея.
И Соловьов, и Симонян имат в биографиите си периоди на либерална дързост. Симонян дори е учила журналистика в САЩ с някаква сатанинска стипендия по програма Freedom Support Act. "Я училась на американские денги", казва самата Симонян, а от американския си период има написани и няколко любовни романчета с американски сюжети. Аз съм чел едно от тях - много приятно, леко и схематично четиво, нелишено от хумор и либерално настроение в рамките на добрите американски нрави. 
Всички тия персонажи са много интересни за наблюдаване, защото са чиста форма на тройнодестилирано зло. Аз редовно гледам великоруска пропаганда и трябва да ви кажа, че тия, които я работят по високите нива, са забележителни екземпляри, малки зли гении.
И трябва да призная, че фашизмът е секси. Всички тия пропагандисти са професионалисти до мозъка на костите си. Водят многочасови авторски предавания, в които непрекъснато произвеждат чиста информационна отрова, която се поднася като най-великолепно блюдо с безброй полезни витамини и минерали или каквото е там най-здравословно. И дори чисто по човешки завиждам за високото спортно и художествено майсторство, за владеенето на езика, артикулацията... Разбира се, зад тях стоят огромни екипи, но все пак личното обаяние и професионализъм са нещо, което и най-големият екип не може да даде. Това са хора напълно с акъла си, те са абсолютно наясно, че продават чиста отрова - и го правят с такъв замах и професионализъм! 
Аз се считам за бустерно ваксиниран срещу пропаганда и пак усещам развращаващия чар на тая гигантска машина за прелъстяване на умове и сърца. А как да се предпазят хората, които си харесват тоя инфо-наркотик и си искат дозата от него?  
Казано на религиозен език - пропагандата е точно съблазън или прелест; Противникът на човешкия род използва такива изкушения, за да оплете в схемите си слабите духом.
***
Очаквам следващо предложение на Симонян за използване на ядрената енергия за мирни цели. 
Тя може с чисто сърце да заяви, че началото на Специалната военна операция в Украйна преди година и половина спря поредната вълна на коронавируса. С пълномащабната война вирусът загуби всякаква актуалност, това е факт. Изглежда обаче напоследък се надига нова вълна на коварния вирус, който вече от СВО не се плаши. Но от ядрен удар ще се уплаши и още как. Да излекуваме света окончателно от коронавируса! Най-доброто средство против въшки е гилотината! 

Последвайте ни и в google news бутон