facebook
twitter

После

Реконтра

Как пак да станем десет милиона

696
Здравната реформа: все някога ще стигнем до спокоен пристан.

Копелета!

И ще ми разправят, че се била задавала грипна епидемия!

Вие у ред ли сте, жълтопаветни урунгели! Каква епидемия – у нас епидемии не е имало от първото правителство на най-здравноопазващия премиер!

Грипът е бюджетнообременяващо наследство от социализма – това да си го знаете, по онова време тая болест се толерираше тоталитарно, но свърши се нейната!

Ако досега не сте обърнали внимание, обърнете – само за десетина година бавно и полека ставаме все по-здрави! Държавата вече го забеляза, време е и вие да го усетите!

Сещате се - навремето в момента, в който се тръшвахте болни, държавата ви вземаше болничния лист и започваше да ви плаща болничните. В един хубав момент обаче се усети, че се минава, и взе че ги пробута на работодателя.

Работодателите са пинтии – то си се знае, затова, след като видяха, че така сметката им няма да излезе, излязоха с насрещно предложение – първите три дни изобщо да не се плащат.

За съжаление, има нещо като конституция, която не го позволява, затова умните глави след кратко шушукане из кабинетите и коридорите констатираха, че българинът е мошеник по природа, така че, когато се зададат национални празници, отива при друг мошеник – с лекарска диплома, и си вади фалшив болничен, та да удължи уикенда.

Срещу това мошеничество просветените умове на отечеството измислиха вълчи капан – първият ден боледуване да е неплатен, а за другите – ще видим по-нататък!

И правилно – някои ритват камбаната още първия ден, що да се харчат държавни пари!

За съжаление, българинът е човек инат – той ще стиска зъби до последно, само и само да ощети държавния бюджет. Такива сме си ние – дай ни да бръкнем в здравето нечие, пък после – ако ще – да пукнем!

Голям мошеник е българинът, да го знаете – като се почне от сополивия мушморок, който настоява за болничния си, та да заколи прасето по ладовинка, мине се през доктора, който срещу петарка ще му даде хартийката, с която да ощети хазната, и се свърши с лекарите от болницата, които ще му отрежат каквото им падне, за да усвоят клиничната пътека.

Накъде води клиничната пътека – всички си го знаем. Проблемът е как пътните да са по-малко.

Е, имам едно патриотично предложение!

С бюджетен привкус.

Доколкото всички ние се правим на болни, само и само да отръскаме държавата и осигурителния й институт, във ведомостите ни за заплати последният ден, преди да напуснем тоя сбъркан и недореформиран свят, да не говорим, че и грешен – също да си бъде за наша сметка.

Ако си мислите, че това е идиотия, лъжете се – в идеята има много здрав смисъл!

Първо – това ще облекчи бюджета едновременно на работодателите и на осигурителите.

И второ - да видите тогава как смъртността по нашенско ще започне да клони към нула! С което демографският проблем ще бъде решен окончателно и безвъзвратно.

Ще им се правим ние на умрели лисици – хайде де! Да не би някой да ни вярва!

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Без видео не мога

07.05.2020

Г-н БАЛЕВ

1493 4
Житие и страдание на грешния "Тулуп Екзаминър"

04.05.2020

Г-н БАЛЕВ

3110 7
Баня

03.05.2020

Михаил Зошченко, 1924

3654 30

Коментари

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Всички болни, пък държавата -- здрава-здравеничка.

Как стават тия рабти?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×