facebook
twitter

После

Реконтра

Глаголически шаради

автор
Звън
1451

Улиците притежават памет. Те помнят къщите и хората, живели някога по тях. Всеки радиестезист ще потвърди този факт. Вибрациите на чувствителните махалца, които държат в ръце, трепетно улавят  разкази за отминали времена. Нека чуем какво споделя нашумялата софийска улица "Латинка". Заставаме до кръстовището й с "Цариградско шосе". За да стигне разказът й до нас, ще ни помага  радиестезистът И.З., работещ за известна строителна фирма. "Латинка" първо споделя, че е потисната от непрестанния грохот на булеварда. Тя го помни, когато е бил кротко павирано шосе с два реда розови храсти и две пешеходни алеи. Спомня си автомобилите от двореца тръгнали към Враня или Чамкория, стъпките на дъновисти, запътили  се да паневритмят до къщата на Учителя. "Латинка" разказва за люляците из дворовете, за мразовитите зимни нощи, в които се е чувало зловещото припукване на замръзнали клони от дървесата на близката Борисова градина. Припомня си времето, когато кварталът, комуто е принадлежала, се е именувал не "Изток", а "Сталин". Спомня си за първите тролеи по бул. "Ленин", за убийството на Андрей Луканов. Мръщи нос от новите си наематели - наперени луксозни сгради. Една от тях се прочу със своя енергиен щит. Но за него ще ни разкаже не "Латинка", а проф. Спиридон Флоров, ръководител на лабораторията по езотерична лингвистика и парасемиотика при БАН. Това е едно от най-новите и проспериращи звена на академията.

- Парадигмата на нашата методология е, че всеки записан текст има енергийно излъчване, определено от семантично му значение. Силата на това излъчване обаче може да се модифицира. Тя е функция на писмените знаци, използвани за изразяването на текста. Нашите изследвания показаха, че глаголицата е силен катализатор на това излъчване - обяснява проф. Флоров и продължава. - Глаголицата е дело на Константин-Кирил Философ и е оригинална графична система. Съответствието буква-звук е биективно, а буквите за близки звуци имат сходни графични очертания.

Глаголицата има два варианта: объл и ъглест. В облия вариант преобладават плавни криви, докато при ъглестия се срещат доста чупки. Изследванията ни показаха, че облият вариант е енергийно три пъти по-ефективен семантичен усилвател от ъглестия.

Чрез тази методология изпълнихме поръчката за изграждане на енергийна защита на сграда на ул. "Латинка". В основата й вложихме Псалм 91, изписан на обла глаголица. Имахме известни  колебания, тъй като архитектурният дизайн сякаш бе ориентиран към обитатели, които не са православни  християни, а адвентисти в седмия месец или поклоници на Талмуда. Главният елемент на енергийния щит бе оформен като вертикална декоративна решетка, минаваща през цялата височина на обекта. Допълнително положихме глаголически надпис върху дорийски оформения фриз. Това е древнобългарската броилка "Едноли, дволи, троли, чифиле, пали, ядяли, дадал, дрисък, писък, цвик". Тя е част от защитната система, но има и самостоятелно значение - помага за тена на печащите се по терасите и зарежда с прана прострените им гащи.

В сградата са вложени и множество допълнителни надписи - по врати, стени, водопровода, електрическата инсталация и хранилището за кисело зеле. Няма да повярвате, но това намали себестойността на квадратен метър застроена площ до 382 лева.

Година след изграждането на енергийния щит, учени от нашата лаборатория проведоха контролни теренни проучвания за ефективността от функционирането му. Резултатите са изключителни! Обитателите на сградата живеят като в оперета. Мъжете са богати, жените - красиви и весели, със сочни като ягода устни. Гърдите им - напращели, бедрата - стройни. Според личните лекари на живеещите в сградата, общото здравословно състояние на всички пациенти е отлично. Значително е подобрено и тяхното финансово здраве. Всичко това е резултат от енергийна защита на сградата.

Тук проф. Флоров прави пауза, отпива глътка кафе и продължава:

- Нашата лаборатория не стои на едно място. В края на февруари се срещнахме с представители на фирмата "Локхийд-Мартин". Запознахме ги с нашата разработка за уякчаване на крилната конструкция на изтребителя F-16 Block-70. Например, върху лявото крило нанасяме надпис "твърдокрил", изписан на обла глаголица. Тест пилотът капитан Флориан Вършецки потвърди, че това подобрява здравината на конструкцията и увереността на летеца за успешно кацане. Сключихме договор с "Локхийд-Мартин" за повишаване радарната незабележимост на самолета. За целта ще покрием радарно най-уязвимите места на изтребителя с надписи на глаголица. Те са строго секретни.

Работим и за масовите потребители. Например, предлагаме татуировки, които правят носителя им невидим за контрольорите от градския транспорт. Друга татуировка, нанесена върху корема, редуцира пък чувството за глад. Ако желаете спокойно да пърдите, без да пречите на околните, то ще украсим задните ви бузи с шумозаглушаваща броилка.

До нови срещи на "Латинка"!

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Такова е положението

24.05.2019

Весел Цанков

790
Безпрецедентно дирене

22.05.2019

Румен Белчев

781 1
Как защо!

Коментари

protor

Хорошо! 😁👍

b.beni
снимка на b.beni

Cool! 

/очень харашо/

👏

Sapienti_sat

😂👍

Миряна Б.

 

 

Таз година пентхаус, догодина jailhouse [rock]

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×