Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Добрите сили: В ремонта на Сглобката ще включим и "Магнитски"

ПП-ДБ променят правилата на ротацията с цел по-широко представителство на десатанизираните политици

ПП-ДБ въвеждат нови стандарти в Банята на Сглобката - диверсифицират патенцата за вана със заедност в многообразието!
Pixabay
ПП-ДБ въвеждат нови стандарти в Банята на Сглобката - диверсифицират патенцата за вана със заедност в многообразието!

БАНЯ БАШЪ

Кирил Петков и Христо Иванов, водещи вектори в Силите на доброто, обявиха на специална пресконференция в Баня Башъ, че внасят нови правила, по които да работи Сглобката, за да се разпредели по-широко отговорността за съдбата на България. 

Най-радикалната новост е включването на Голаблния закон "Магнитски" в Сглобката - след местните избори ще има ремонт и ротация в кабинета, като задължително ще има и Магнитска квота. Това не се прави специално за изпрания изкъпан нов съпредседател на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Макар че от друга страна е напълно вероятно той да се възползва от трансферния прозорец. Във всеки случай санкционирани по "Магнитски" политици у нас има, но засега само няколко от тях са заявили евроатлантическа ориентация, следователно са подходящи за Сглобката.

Евроатланти с "Магнитски" на шията са Владислав Горанов и Делян Пеевски. Васил Божков е малко неопределен. В началото на политическата си кариера беше евроатлантик, после сякаш го обзе евроскептицизъм. Засега Божков няма да влиза в кабинета, но за следващия ремонт може и той да се уреди, зависи как успее да преработи психологически "Магнитски" и дали ще може да се изпере като 5 лева в риза. 

"Ние Пеевски изпрахме, та Божков ли няма да преплакнем? Дадено, yeah, cool, можем го, ще го потопим в джакузито като лакмус!" - ентусиазира се Кирил Петков. 

Потенциалът на хората, минали през чистилището на "Магнитски", трябва да се експлоатира в полза на страната, а не в нейна вреда - мотивират се инициаторите на реформите в Сглобката. 

"Вижте! Тези хора, вижте, ние не сме ги прали и къпали ей така, защото са ни симпатични, било то Пеевски или някой друг, разбирате ли? Лесно е да сатанизираш, трудно е да ангелизираш и да переш до белоснежна чистота. Те са, вижте, национално богатство, към което трябва да се отнасяме много внимателно, разбирате ли?" - каза Христо Иванов с леко навеждане, за да го видим и разберем по-добре. 

***

Без да е търсен за коментар, новият съпредседател на ПГ на ДПС и неформален премиер Делян Пеевски заяви, че не е инициатор на промените в правилника на Сглобката, но одобрява реформите и това прави бъдещето на Сглобката доста по-стабилно. 

"Те така са си решили Петков и Иванов да включат и "Магнитски", може би не са имали мен предвид, не знам. Аз не съм ги натискал, не ми е работа. Явно разумът е победил и в техните глави - преценява неформалните си подчинени Пеевски. - Реално погледнато, Влади Горанов е отличен финансист и с една премерена кампания по изпирането му той може да е много добър финансов министър. Аз дори мисля, че Асен Василев е съгласен с мен и ще помогне за тези пречиствателни процеси. Това са вид компромиси-катарзиси, които водят до траен мир, но то си зависи вече от политическите решения на Сглобката. Аз съм само съпредседател на ПГ на ДПС и имам Опел Корса" - пошегува се Депутатът от първия ред, бизнесмен, фурмален благодетел и медиен експерт Пеевски. 

***

Кирил Петков и Христо Иванов захванаха да мият самата баня с маркучите, защото и в тая професия си има тънкости и всяка работа си иска майстора. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата