facebook
twitter

После

Пу, пу!

Добре, че не се самоуби!

1050

Плюем си в пазвата и си веем с ветрило, че се бяхме притеснили за Белия Хакер! 

Такова младо момче, симпатично - добре, че не му се случи някаква трагедия! 

Знаем, че в ГДБОП и като цяло в МВР работят страхотни професионалисти, които вършат огромна работа за нищожни пари, нищо че бюджетът за това безценно министерство е милиарден. 

Особено се притеснихме, когато Явор Колев, шефът на антикибертерористите, обяви, че работят по издирването на хакера с Института по психология на МВР. 

Това е структурата на профайлърите, които като по филмите изработват профили на предполагаеми престъпници, с което помагат на издирвателната и друга дейност. 

Когато започнат да ги хвалят, често пъти става някоя трагедия. 

По принцип в тоя Институт се занимават и с психо обработка на заподозрени в извършване на престъпление - хващат някой Мунчо и му казват: ти много си страдал, ти си извършил престъпление от немотия и безизходица, ти си имал тежко детство. Айде да си признаеш това, това и това престъпление, а ние ще ти помогнем да си ги излежиш в лудницата или дори съвсем ще те оправим. Ти ни помогни, за да ти помогнем и ние. (Но това го казваме само между другото, защото хакерът Кристиян нищо не си е признал и го пуснаха от ареста с преквалифицирано обвинение.)

Тревогата ни идва оттам, че когато МВР е по следите на опасен престъпник, често се случва той да се самоубие или стар приятел да го ликвидира, малко преди да го заловят. 

Така беше с масовия убиец от Нови Искър, когото МВР описа като изключително опасен човек с действаща присъда, когото не могли да заловят няколко години, защото той много добре познавал горските пътеки. Точно преди да го заловят в някаква незаконна вила в Искърското дефиле, той взе че се самоуби. 

Едни двама пък избягаха сред бял ден от Централния софийски затвор. 

Единия го застреляха в бандитска престрелка в центъра на Ботевград точно преди да го заловят, а другият още го няма. 

Добре че Белия хакер е жив и здрав! 

Все още няма коментари

Още

МВР с мащабна акция против използването на телефон по време на шофиране

16.09.2019

1295 6
И общински служители ще могат да задържат граждани за нарушения

12.09.2019

Людмил Илиев

2256 7
"Хамас" отговори с ракети на заплахи на Нетаняху

12.09.2019

262

Влез или се регистрирай за да коментираш

×