Медия без
политическа реклама

Реконтра

Цървул, капут и други

05 Февр. 2019
На този булдог трябва да му се турят капути за лигите.
На този булдог трябва да му се турят капути за лигите.

Дремех пред телевизора, когато телефонът звънна.

- Слушай ме внимателно, ако не искаш да ти съсипя кариерата! – излая ми злобен глас.

Бях обущар, затова веднага разбрах, че е станала някаква грешка и търсят съвсем друг, чиято кариера ще съсипват. От друга страна обаче, бях самотен и ми се говореше, така че проплаках:

- Не, моля ви! Само не и кариерата ми!

Онзи от другата страна на линията се изхили, явно беше доволен, че ми е разтреперил партенките толкова лесно.

- Тогава още утре обявяваш, че се оттегляш от изборите за Европарламента, ясно ли е, гнидо! – отново излая той, а аз се опитах да позная на какво куче точно ми прилича... може би на булдог, ама олигавен. – Имаме записи, имаме и снимки, ако не се откажеш още утре, ще пратим всичко до медиите и е свършено с тебе, ясно ли е?

Охо, зарадвах се аз, компроматна война, любимото ми.

- Вижте – казах с тон на паниран калмар, - още утре ще свикам пресконференция и ще обявя, че се оттеглям от евронадпредаварата, имате думата ми!

Изнудвачът направо изгрухтя от кеф, сякаш сам не можеше да повярва колко лесно му се е получило – все едно е телефонен измамник и преди още да е звъннал, аз съм събрал спестяванията си, сложил съм ги в плик и го чакам на балкона да му ги метна.

- Това не е всичко! – реши да събере още точки той, пък и защо не, явно успешно се представих като пълен идиот. – На тази пресконференция, веднага след като се откажеш от евроизборите, публично ще наречеш лидера на партията ви цървул!

- Да, разбира се, разбира се, ще го нарека и капут, само не разпространявайте записите и снимките, моля ви... – изхленчих аз и се замислих дали подобно на мен и Джак Никълсън осъзнава, че играе за „Оскар“ още по време на снимките, или го разбира чак след това.

- Да, може и капут – съгласи се онзи, след което започна да рови с дебели пръсти дълбоко във въображението си, в крайна сметка беше хванал златната кокошка, защо да не я изтръска още малко. – Освен това публично ще обвиниш лидера ви и в интимна немощност!

- Интимна немощност? – не разбрах аз.

- Точно така! – захили се настървено изнудвачът. – Нали уж бил сексуален булдозер! Ха! Сексуален булдозер, друг път! – и се ядоса, все едно това лично го обиждаше. – По-скоро е детско багерче!  И без батерии! Със счупено гребло!

- Моля ви – прекъснах яростния порив на мисълта му аз, - дайте ми само секунда, за да взема химикалка и да си записвам нещата...

- А накрая на пресконференцията – продължаваше да твори шедьовъра си онзи – официално ще съобщиш, че когато никой не го гледа, лидерът ви бие чембери на деца!

- ...чембери... на... деца... – послушно записвах аз.

- И запомни, гнидо – заплаши ме финално онзи, - не направиш ли каквото ти казах, гориш! Изпращаме записите и снимките на медиите, разбра ли?

- Да, сър! – казах, защото бях гледал, че така отговарят по филмите, след това онзи затвори.

Аз също затворих, прозях се, вдигнах си краката на масата и пак се зазяпах в телевизора. Пет минути по-късно телефонът звънна отново.

- Не казвай нищо, само слушай! – изшътка ми загадъчен глас. – От опозицията са разбрали за снимките, имат и записи. Действаме по план. Трябва да изчезнеш от града възможно най-скоро. Парите ще са в червен найлонов плик, напъхан във втората кофа, вдясно от входа на НДК, както се бяхме разбрали. В никакъв случай не ги взимай ти, след половин час прати някой, на когото имаш доверие. Успех! – и затвори.

Затворих и аз.

После станах, протегнах се, наметнах едно яке и излязох на разходка в необичайно приятната февруарска вечер.

Последвайте ни и в google news бутон