facebook
twitter

После

Реконтра

Бързо, лесно, мръсно!

1011
Простаците не разбраха изкуството на Ода Жон, изядено в Художествената галерия, а то е изискан канибализъм спрямо опонента.

Празниците са едно такова сбъркано време, в което, която и телевизия да пуснеш, веднага ще започне да ти обяснява как се свиват зелеви сарми, в телевизора ще зацвърчат пържолки и кюфтета, хора с ей толчави ножове в ръце ще ти разяснят как най-добре да режеш лука, без да ти залюти на очите, и разни други такива малки кулинарни трикчета и радости.

Изобщо – по празниците ядем и готвим, готвим и ядем.

А в останалото време?

В останалото време също готвим – каквото ни попадне.

Днес ще се научим как се сготвя опонент.

Дълги години у нас погрешно се смяташе, че опонентът няма какво  толкова да се сготвя – тия, които не ни харесваха по някаква причина, си ги пердашехме по тъмните улички, колехме ги по най-традиционния, изконно български начин, а по едно време дори профилактично си ги отстрелвахме по пътищата на родината, за да не разпространяват зараза.

С влизането ни в голямото европейско семейство, макар и в ролята на изтърсака на фамилията, когото всички поучават и му дърпат ушите, опонентът изведнъж се сдоби с нещо като граждански права – той вече не бива да бъде бит, клан или гърмян, а хуманно сготвен за публична консумация.

И така – виждате, в тази тава вече имаме опонент. Много важно е да уточните предварително дали е икономически, политически или и двете заедно. На икономическите опоненти главата увира по-лесно, политическите са твърдоглави, а комбинираните трябва да се готвят с повишено внимание, за да не се окажете вие в тавата.

Преди всичко опонентът се накисва. Маринатата може да приготвите по вкус – с малко манекенки, забъркани с добре разбити две-три обществени поръчки, и малко мръсни чаршафи - за вкус. С вкуса трябва да се внимава - задължително трябва да го съобразите с тези, които ще консумират вече приготвения опонент – ако маринатата не им хареса, с каквато и плънка да им го поднесете, няма да го кльопат.

 И така, опонентът ни е вече добре накиснат (някои го предпочитат паниран, но това понякога предизвиква нездраво съжаление сред обществото, така че не е препоръчително), така че нашият накиснат опонент е готов за пълнене. Няма нужда да се ангажирате излишно с това досадно и трудоемко занимание – още повече че на опонента, макар и накиснат, никак не му се ще да бъде сготвен и ще рита в тавата. Увийте го добре в социалната мрежа - виждали сте как се увива зелева сърма, след което оставете на асистентите си задачата да бъде натъпкан с медийни партенки. Думата партенка младите не я знаят какво значи, така че новото поколение ги консумира с радост. Подправете с една-две случайно намерени, където трябва, пачки едри каймета, добавете чер пипер и пиар, две супени лъжици семейни клюки, посолете с напълно законни СРС-та, и накрая – тайната съставка - бакпулвер. В традиционната кулинария бакпулверът не се използва за готвене, но в случая е задължителен – за да бухне опонентът в тавата и да изглежда огромен и значим в очите на обществото. Някои слагат и чесън, но сред публиката има и чувствителни личности, които бърчат носове – това никак не изглежда добре в телевизионните репортажи.

Покрийте тавата с вестници – за да не загори опонентът, а само да  хване коричка, и гответе на бавен огън – публиката много обича да гледа през прозорчето на фурната тоя процес. Винаги преди готвене мийте това прозорче – за да бъде извършено сготвянето при пълна прозрачност.

Приготвеният опонент се сервира, разбира се, сред добре аранжирана гарнитура – двама-трима прокурори, дузина ситни-дребни розови пиарчета, в ъглите на тавата – по една репортерка, за предпочитане – блондинка, на тях публиката им вярва повече, да не забравяме и невидимото присъствие на специалните служби – те, разбира се, няма да се виждат, защото са специални, но придават специфичен мирис на сготвения.

Широката публика обожава тая манджа и е в състояние да я дъвче, джвака и преживя с месеци, като дори забравя, че хладилникът й е празен.

Разбира се, приготвянето на всяка рецепта, колкото и лесна и елементарна да е, понякога излиза извън контрол, работата ви се оплесква, а кухненският плот се омазва, така че за замазване на мазалото винаги си имайте под ръка предварително подготвени медии – електронни, социални и печатни.

Хартия за вестници против мазала всякакви дал Господ напоследък – изгодна, здрава, мека…

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

София прекрати поръчката за нови автомобили за половин милион

05.04.2020

Обновена

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

91646 31
Заплати да се вдигат, салфетки да хвърчат!

03.04.2020

Г-н БАЛЕВ

2227 1
Мегапоръчката на ЕК за защитни средства се оказа успешна

25.03.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

940 9

Коментари

anarhia

 По Звън:

 с млако мкеекннаи, збакнръаи с дрбое рбизати две-три оесенщтбви прчкоъи, и мклао мнсъри чарашфи - за вкус. https://www.segabg.com/category-then/burzo-lesno-m... © Segabg.com 2019

 И за да стане сосът гъст,

да прибавим косъм от хибриден гъС.

антон74
снимка на антон74

за предпочитане – блондинка, на тях публиката им вярва повече

 

публиката види се знае, че за лъжата се иска акъл;))

пс анархия?, брате, помниш ли хорото рунтаф гъст;))))  ?

ппс за да избегнеш скрамбването при цитиране, копвай след като се логнеш;)

Влез или се регистрирай за да коментираш

×