Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Борисов и Пеевски се сливат за угода на Генерал Наско

Хомо Корпулентис разказа и как е проговорил след 20 години мълчание в политиката

 Двама корпуленти и половина.
Двама корпуленти и половина.

НОЩТА Е БРЕМЕННА С ОЧАКВАНИЯ

След като Генерал Атанас-Наско Атанасов се обиди, че Властелините на Сглобката не му дават "зачот" на реформата, Борисов и Пеевски потърсиха - и намериха! - вариант за компенсация на политическото и агентурното му его. По-рано Атанасов си подаде оставката като председател на Комисията по подслушванията, защото планът му за сливане на цивилното и военното разузнавания не получи одобрението на управляващия дует Борисов-Пеевски, които се утвърдиха като най-важни и незаобиколими фактори в Сглобката. 

Изненадващ ефект имаше подадената оставка от съпредседателя на ПП-ДБ Атанас Атанасов като председател на парламентарната комисия за специалните служби и СРС.

Против сливането на тези служби се обявиха и Борисов, и Пеевски (отделно и военният министър Тагарев), което стана и причината Атанасов да се обиди и да хвърли оставка от Комисията по подслушванията. 

Но двамата лидери Борисов и Пеевски показаха, че са крупни не само като обем, но и като държавници, и като исполини на духа. Хомо Чекмеджениус и Хомо Корпулентис дотолкова са надмогнало собственото си его, че са готови да се слеят духовно и физически и да покажат на Генерал Атанасов, че не са против сливанията, но сега не му е времето за комасация в разузнаването. Те се надяват Атанасов да преосмисли и оттегли оставката си, като види толкова добра воля за сливане.  

"Война е, не е време за радикални реформи в разузнаванията, те сега трябва да работят усилено, а за рокади, чистки и промени в архитектурата на националната сигурност ще говорим, когато му дойде времето. Тая година сливаме Борисов и Пеевски, догодина ще сливаме и други работи, всичко по реда си" - заяви на специален брифинг Борисов, а след няколко часа репетиции същото заяви и Пеевски, но с малко по-различен словоред. 

Стефан Вълдобрев - Едно(Stefan Valdobrev - Edno)Песен от албума "...към", издаден през 1998.Чуйте песента в Spotify: https://goo.gl/Ih0aPrСвалете песента в i...

***

АМА ТО ГОВОРИ!!!

На същия брифинг Пеевски коментира и друга политическа сензация - факта, че след толкова дълго мълчание в политиката политикът днес е неузнаваем в артикулациите и речевия си апарат. 

Последните месеци Пеевски непрекъснато прави политически изявления, след като за над 20 години в политиката му се събират едва-едва няколко изречения, произнесени пред публика. 

"То е като в живота - обясни Пеевски. - Едни деца проговарят по-рано, други по-късно. Аз като Enfant terrible българската политика проговорих за 20 години, но пък в други отношения имах свръхразвитие. Малко бях като политически аутист със свръхспособности в някои сфери. Моето израстване в комуникативната политика се случваше бавно, имах и някакъв уплах от предусещането за "Магнитски". За тоя недопустим Глобален полов акт "Магнитски" аз имах угнетяващо предчувствие още от първия ми ден в политиката, макар че тогава още нямаше "Магнитски". Но аз го предусещах като страх от безименното зло. Е, случи се, дойдоха ми санкциите по "Магнитски", видях, че не е толкова страшно. И това даде тласък за себепреодоляването ми. С много труд и постоянство преодолях страховете си, излязох от Зоната на комфорта и на практика я разширих, защото сега ми е еднакво комфортно и вън, и вътре" - с удовлетворение констатира политикът. 

"Най ми е трудно, когато трябва да преразкажа нещо със свои думи. По-лесно ми е да наизустявам готови изречения" - признава под мустак проговорилият политик, макар че няма мустаци, но ги предусеща като "Магнитски" навремето. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата