Медия без
политическа реклама

Реконтра

Booking, Airbnb и пет лалугера

04 Дек. 2019
Лалугер ме гони, Бачо, лалугер ме хапе!
Лалугер ме гони, Бачо, лалугер ме хапе!

Не съм роден за тази държава, и това си е! Няма кой да ме оцени тука! Те хубаво ми казваха аверите навремето да ида в чужбина, та да си разгърна таланта на воля, но аз нали съм си патриот и родолюбец, реших да остана и да развивам бизнес в България.

И естествено, нищо не стана, защото хората тук са завистници и все гледат да ти спънат развитието.

Още първата ми бизнес идея се сблъска челно с пълната липса на подкрепа от страна на сънародниците ми. Пуснах по улиците в столицата суперспециални кафе-машини, просто един път! Характерната им особеност беше, че не връщаха ресто, а не даваха и кафе. В смисъл, нищо не правеха. За сметка на това обаче, всичко беше по петдесет стотинки. Фалирах за три дни.

Следващата ми идея беше свързана с животинското царство. Хората обичат животинките, така че бях сигурен в успеха си и смело пуснах на пазара уникален по рода си впряг – малка каляска, дърпана от пет лалугера. Някога виждали ли сте такова нещо? Виждали сте, дръжки! Обаче долните завистници и недоброжелатели отново ме заляха с грозната си критика. Какво можело да се дръпне с пет лалугера? Ами с пет лалугера може да се дръпне това, дето не може да се дръпне с два лалугера! Айшевисеневиди!

Много нерви изхабих покрай този пореден провал, но съвсем не загубих надежда. Мен не можеш да ме катурнеш толкова лесно! Още същата година представих на сънародниците си нещо ексклузивно – първата в света електрическа лопата за ринене на сняг. Вие си седите, тя рине. Единственият минус, ако мога изобщо да го нарека така, беше, че ексклузивната ми зимна лопата работеше само през лятото. Всички гадове, естествено, само това и чакаха, за да не си я купят вкупом!  

Накрая се спрях на идея, която нямаше как да пропадне. Започнах да продавам месечен абонамент за охраняем паркинг, на който задължително ви крадат колата. Ако пък колата ви не става за крадене, я издират с ключ. След това бизнес начинание малко ме съдиха, та се наложи да изляза в нелегалност за неопределено време. Но именно тогава съвсем случайно срещнах Менда и Валери.

И ето ме сега, чисто нов и готов за приключения! Най-накрая се намери кой да ме оцени! Хората все говореха, че идеите ми били като на слабоумен пекинез след заушка, но вижте ме сега – с костюм и с добра заплата. Взеха ме за съветник към една парламентарна комисия и то без да се замислят, от първия път. Казаха, че точно такъв човек като мен им трявало – да дава добри идеи и да има ведри хрумки. Цял лист с предложения написах още в първия си работен ден. Много бяха доволни от мен – и Менда, и Валери, даже ме потупаха по гърба и ме пратиха да ям в стола на Народното събрание за без пари. Това ако не е успех, не знам кое е! И ако се чудите – да, именно аз дадох гениалната идея за ограниченията към сайтовете Booking, Airbnb и другите подобни. И не, не сме в Северна Корея, не знам защо все това ме питате... Менда Стоянова и Валери Симеонов толкова харесаха тази хрумка, че веднага я пуснаха в обращение. Естествено, намериха се някои завистници, които казаха, че това било по-тъпо и от онова с петте лалугера и кляската, но аз гледам да не обръщам внимание на такива дребни душици, дето знаят само да кълнат на свиня. Идеята за първия ден от болничните също аз я дадох. Сега дори обмислям да предложа болните по закон да са принудени да прекопават по декар нива през втория ден на болничния си. А в третия ден – бой с камшик! Да видим ще ми боледувате ли тогава, или ще тръгне родната икономика стремглаво нагоре! 

Последвайте ни и в google news бутон