Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Банкет в бункера: Путин черпи за уволнението на Гешев

Pixabay

ВЕСЕЛО ШУМИ - БУМ!

Днес в бункера на Владимир Путин за кратко възникна лека паника и чрезвичайна ситуация, защото се чу силен гърмеж и близките сътрудници на президента се уплашиха да не би да е свършил някоя глупост като Хитлер на 30 април 1945 в неговия бункер. 

Оказа се, че ситуацията всъщност е радостна. Путин гръмнал с тапата на бутилка игристое вино от радост, че колегата му Румен Радев подписа указа за освобождаването на Иван Гешев от поста главен прокурор на Република България.

След това Путин поръчал още ягоди шампанско и хайвер, повикал и взвод стюардеси да почерпи за хубавата новина, която така радикално променя международното положение. 

Иван Гешев беше най-големият и влиятелен враг на Путин в България и дори в ЕС вече всеки е наясно с корелацията "казах, че ще арестувам Путин - свалиха ме".

А в Кремъл били още по-наясно. 

Дмитрий Песков потвърди пред журналисти, че президентът Путин действително е в извънредно добро настроение, което не могат да развалят нито лоши новини от фронта, нито обстановката в Белгородска област, нито междуособните борби в нелюбовния триъгълнин Кадиров-Пригожин-Шойгу:

"Действително, Гарантът на Конституцията г-н Путин напоследък се беше умърлушил като бабичка с обрана изба - призна мустакатият таракан Песков. - Но сега Вл. Владимирович е в такова добро настроение, че и на мен ми се поохлаби вратовръзката. Много по-удовлетворително и радостно се работи с щастлив президент" - диша с пълни гърди говорителят, който е допълнително доволен, че дори няма нужда да лъже, както обикновено.

Путин също сподели радостта си с народа в специално обръщение: 

"Радвай, се, богоизбрани народе, особената ни историческа мисия продължава по план! Слугите ми в България свалиха душманина ми. Единствено ме притесняват връзките му с нашия православен Бог. Гешев така звънко казва "с нами Бог", че малко ме притеснява да не получи специализирана помощ и примерно да направи путинофобска партия. Ше поживеем, ще видим, а сега можем да отдъхнем за една историческа минута, преди да продължим задачите си по унищожаване на детски градини, язовири, електроцентрали, многоетажки и прочие легитимни цели на Отечествената СВО в Украйна" - сведе до знанието на народа Главнокомандващият. 

***

MEMENTO!

Сваленият, но не и сразен Гешев също отправи послание, слизайки от високия пост:

"Напомням на депутата Христо Петров, че обеща да разкаже на следващия главен прокурор кой го е заплашвал, че "ще загуби най-скъпото си", ако продължи да подкрепя Киро и Асен. Щом аз съм бил пречка, нека сега разкаже всичко от А до Я. С нами Бог, за мен беше удоволствие" - написа Гешев във Фейсбук и вместо стихотворение публикува песен из албума "Боздуган" на ранния "Ъпсурт". 

Ъпсурт - Чук Чук

"Все пак и аз съм бил боздуган, бухалка, боен чук!" - въздъхна носталгично Гешев. 

Още по темата