Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Баба Марта назначи Пижо и Пенда за съпредседатели на МДМ

Почетната председателка на Мартенските дни и мартеници (МДМ) Баба Марта назначи двама съпредседатели на вековната българска червено-бяла традиция.
Това се случи на Националната мартеническа конференция в подлеза на ЦУМ, която се проведе на десетки сергии за свещения български мартенски атрибут. 
Баба Марта не се яви лично на Националната конференция, но изпрати обръщение, което бе прочетено от Слави Трифонов. 
Никой не обясни защо Баба Марта не присъства лично, някои дори изказаха съмнения дали съществува наистина, но Трифонов се закле, че общува с почетната баба всеки ден, не като някои, които се сещат за Баба Марта само на 1 март. "Нейната бабешка харизма и авторитет са тук сред нас, вие ги усещате" - внуши на присъстващите старият мартеничар, след което прочете посланието на почетната бабуля. 
"Има опасност вековната мартеница да се превърне в малка бутикова платена традиция!" - изказва опасенията си почетната баба, която признава в посланието си до Конференцията, че по случай празника зачервила бузките рано-рано, като това по никакъв начин не е повлияло негативно на стратегическата ѝ мисъл, вековна мъдрост и оперативен ум. 
"Цяла вечност в мен се борят две начала, два корена, два ипостаса и две същности - разлива поредната си философска лейка Марта. - От една страна съм Баба, от друга страна съм Марта. Тези две начала като ин и ян, като фън и шуй са в непрекъсната борба, осмоза и взаимопроникване. Това се случва вътре в мен. Бабата казва едно, Марта казва друго и за да ги помиря, трябва и двете да ги нацепя на щайги, казано философски. За да има адекватно председателство на тези мартенически процеси, номинирам за съпредседатели на нашата свещена мартенска традиция двама индивида: Пижо и Пенда. Така осигуряваме джендър-икуолити на нашата традиция, тоест полова равнопоставеност. Пижо ще отговаря за старите мартеничари и външните връзки с Румъния/Молдова, където също наши съмишленици връзват мартеници; а Пенда ще работи за разширяване на влиянието ни сред новите приобщени към традицията ни, които са освен това относително състоятелни, защото купуват имоти в България като невидели". 
Посланието на почетната Баба Марта завършва с инструкции как точно да бъдат обесени новите съпредседатели Пижо и Пенда. 
"Нашата работа не свършва с това да си купим китайски Пижо и Пенда от подлеза на ЦУМ и другите наши структури, задръстващи тротоарите на българските градове. Пижо и Пенда трябва правилно да бъдат обесени и да висят със страшна сила, с което символизираме твърдата ръка и единството в нашата свещена хилядолетна мартенска традиция" - постановява почетната бабишкера с червените бузки и белите петна в мозъка. 
Новите съпредседатели Пижо и Пенда бяха обесени ритуално и празникът продължи да изразява със страшна сила духовната сила на МДМ.  

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата