Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бюлетин за успехите

Ахмед и Доган най-после се помириха

14 Септ. 2018
Филхалмонията на Диоган.

Ахмед Доган стана собственик на ТЕЦ-Варна. Досега централата беше притежание на децата на министър от правителството на Орешарски. 

Така енергетикът слага още една перличка на философската си корона. Така приключва една криза на парадигмата, както обича да се изразява г-н Доган и както още повече обичат да го слушат кокорещи се журналеси. Доган като шибне една парадигма, един стратегически път на развитие и няколко морфеми, журналесите почват да резонират и пръстите им сами затракват по клавиатурите като любовна картечница. Любовна картечница е нещо като sex pistols. 

Казваме, че философът слага край на парадигматичната криза на идентичността си, защото явно енергетикът и философът в него най-после постигат мир. 

Малко е сложно, така че се съсредоточете. 

Доган, както си спомняте, е притежател на милионен хонорар за консултиране на хидроенергиен проект - имаше много публикации по въпроса, може и сами да ги преговорите. Тъй като не е възможно този хонорар да е корупционно действие, значи консултацията е била наистина от най-най-високо хидроенергийно естество. Това означава, че енергетикът Ахмед е взел надмощие над философа Доган, който може да е голям мислител, но никога не е вземал официално един милион хонорар за философска консултация. 

Всичко това разстройваше личността на най-големия български политик, когото Бойко Борисов се беше зарекъл да гони до дупка, докато го вкара в затвора. Това беше една друга ера - още преди първия кабинет на Борисов, който също не е проста натура, колкото и простоват да изглежда. Той също като Доган е човек, разкъсван от толкова противоречия, че е в състояние да вдигне и да срине "Белене" в рамките на един ден, а много решения взима според нивото на левкоцити в кръвта и други неизповедими показатели. Но дори за него е някак непоследователно първо да вика - ще гоня Доган, докато го окауша, а после - Доган е най-големият политик, много тежък противник, шапка му свалям и нямам нищо общо нито с него, нито с Пеевски. Но както и да е - сега темата е Ахмед Доган, не ББ. 

Така. Разстроен и разкъсан от вътрешните конфликти, философът Доган най-после намери удовлетворение чрез новата придобивка на енергетика Ахмед. 

Номерът е в това, че Ахмед добива топлоелектрическа централа, но заедно с Доган двамата - философ и енергетик, ще си люлеят, каквото имат за люлеене, ще съзерцават, каквото имат за съзерцаване, ще се почесват, ще се хващат за брадичката като интелектуалци - и за нула време ще съберат едни двайсе и няколко милиона държавни пари. Как точно Ахмед Доган ще си гали комините и ще вземе колосалните суми - описано е на икономическите ни страници. 

Сега най-после Ахмед може да каже на Доган, а Доган на Ахмед: "АЗ РАЗПРЕДЕЛЯМ ПОРЦИИТЕ" - и няма да се карат. И няма нужда енергетикът да спонсорира философа, нито пък двамата да протягат ръка към политика и неговите обръчи. Вече има готови пари, дето няма нужда ни да ги копаш, ни да ги садиш - и стигат за всяка една от самоличностите на големия български политик, визионер, философ, енергетик, български патриот, турски паша, затворник на съвестта и дисидент на редбул. 

Тоест, енергетикът печели пари от философско съзерцание и това най-после помирява разнородните същности на г-н Доган. 

Виждате ли какви проблеми имат някои хора и какви милиони са нужни за разрешаването им! А вие си мислите, че е проблем, дето се разорявате за първия учебен ден. 100-200 лв. - и сте готови. А по-специалните хора имат проблеми за милиони - при това философски проблеми! 

На печелившите честито. 

На останалите - не губете кураж, не пропускайте тираж - прав е Захари Бахаров, като ви обяснява, че това е единственият начин човек със скромна самоличност да се обогати. 

Още по темата