Quantcast

Медия без
политическа реклама

Украйна увеличи военните си разходи с 14.6 млрд. долара

Това е рекордно увеличение на бюджета на страната

12 Апр. 2023
ЕПА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски е подписал законопроект за увеличаване на разходите за отбрана с 14,6 млрд. долара, според информация, публикувана на уебсайта на Върховната рада, цитирана от БГНЕС.

Депутатът от Върховната рада Ярослав Железняк изчислява, че това е рекордно увеличение на бюджета. "Никога в историята на Украйна не са правени толкова значителни промени в бюджета", написа той в своя канал в Телеграм, като уточни, че законопроектът ще влезе в сила на 13 април.

На 21 март депутатите от Върховната рада приеха закон за увеличаване на бюджетните разходи за отбранителния сектор с повече от 14 млрд. долара. По-рано украинският премиер Денис Шмигал заяви, че правителството е одобрило законопроект за увеличаване на бюджетните разходи с 14,68 млрд. долара, като по-голямата част от тази сума ще бъде отделена за военни нужди. Той заяви, че кабинетът предлага допълнителните средства да бъдат разпределени за плащания към военните, закупуване на военно и специално оборудване и техника. Според Шмигал парите ще бъдат отпуснати чрез подкрепата на западните партньори.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?