Медия без
политическа реклама

Роботакситата на Waymo правят по 15 000 курса на ден в САЩ

waymo

Все повече роботизирани таксита на Waymo могат да бъдат забелязани по улиците на Финикс, Сан Франциско и Лос Анджелис. Фирмата собственост на Alphabet (компанията-майка на Google), обяви в социалната мрежа X (бившия Twitter), че вече обслужва над 50 000 платени пътувания на седмица в трите града.

В някои от тях Waymo One работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Ако колите на компанията правят 50 000 пътувания седмично, това означава, че тя получава средно по 300 резервации на всеки час или по пет резервации на всяка минута. 

Waymo разкри също, че е имала над един милион пътувания само за шофьори в четири града. Сред тях е Остин, където в момента се предлагат ограничени пътувания за избрани членове на обществеността.

В съобщението на компанията се казва още, че за достигането на тези показатели е допринесъл "безопасният и обмислен подход" към разширяването на програмата. "Виждаме, че хора от всички сфери на живота използват нашата услуга, за да пътуват. Напълно автономните превози са реалност и предпочитана опция за мобилност за хората, които се движат в градовете си всеки ден" - се казва още в съобщението.

Ключови думи:

Waymo, роботаксита, САЩ

Още по темата