Медия без
политическа реклама

Втори наш елитен треньор бе освободен само за месец

"Арда" се раздели с Александър Тунчев след загубата от "Левски"

25 Февр. 2024
БГНЕС
Александър Тунчев по време на вчерашния мач срещу "Левски" на ст. "Георги Аспарухов", който се оказа последен за него като треньор на "Арда".

"Арда" освободи треньора на отбора Александър Тунчев. Раздялата е станала по взаимно съгласие след вчерашната тежка загуба на тима с 0:4 от "Левски" в София. Това бе второ поражение за "Арда" в първите два шампионатни мача от началото на годината, като след тях отборът е на осмо място в класирането с 31 т.

"От днес Александър Тунчев не е старши треньор на ПФК "Арда". Това стана след среща със спортния директор и Тунчев, на която двете страни се разбраха договорът му да бъде прекратен по взаимно съгласие. Ръководството на ПФК "Арда" благодари на Александър Тунчев за всичко, което е направил начело на "Арда", и му пожелава успех в неговата кариера", обявиха от клуба.

Самият Тунчев не даде знак, че възнамерява да напуска при изказването си вчера след загубата от "Левски". "Трябва да се работи и да се постигат победи. Тези победи трябва да дойдат с битка, която на моменти не предлагаме. Ако не можем да си подаваме топката, поне да се сбием, да покажем характер. Със сигурност искам отборът да изглежда като едно. Трябва да покажем, че това състояние и резултати е плод на нещо, което не е вътре при нас", коментира Тунчев след мача. Той пое "Арда" от 1 юли 2022 г., като до момента записа 64 мача във всички турнири, от които 29 победи, 14 равенства и 21 загуби.

Александър Тунчев стана вторият освободен треньор в Първа лига от началото на февруари, след Иво Тренчев, който бе заменен в "Пирин" от украинеца Олександър Бабич.

Още по темата