Медия без
политическа реклама

Волейболната федерация поставя висока оценка на националните отбори

01 Ноем. 2018
Диема

Българската федерация по волейбол е готова да постави висока оценка за представянето на националните отбори през 2018 г. Това разкри членът на УС Борислав Кьосев, макар и без да декларира това като официална позиция. "В индивидуални разговори с членове на Управителния съвет всички даваме висока оценка, инж. Данчо Лазаров и той дава висока оценка", поясни пред "Диема" Кьосев по адрес на президента на БФВ.

През 2018 г. България бе общ домакин (с Италия) на световното първенство за мъже, на което "трикольорите" отпаднаха във втората фаза и заеха 11-о място в крайното класиране. На Мондиал `18 при жените в Япония участието ни също приключи във втората фаза, а нашите се наредиха 12-и сред 32 участника.

"Селекционерът на жените Иван Петков е добро попадение. Млад треньор, амбициозен, бях близо до него в подготовката, той подмлади отбора, смени стила на игра, който подхожда на нашия отбор - посочи Кьосев. - Тази работа се показа и в тези турнири, които ги спечели безапелационно. Със същия отбор показа качество и дори резултати на световното."

Относно треньора на мъжкия отбор Пламен Константинов членът на УС заяви: "Пламен имаше възможност, може би е първият треньор, който изкара 4 години да подготви този отбор за световно първенство. Малка грешка се получи, че не заложихме на млади състезатели. Това е комплексно. Грешка на федерацията и на Пламен Константинов. Трябваше да наложим да има такъв отбор, за да няма сега тези проблеми. Това е един етап и ние се учим. Ще го имаме предвид в бъдеще."

Още по темата