Медия без
политическа реклама

Волейболистите пак се бориха и пак не взеха нито гейм във VNL

Нямаме добри идеи и реализация, отчете селекционерът Бленджини при 0:3 срещу Канада

24 Май 2024
Аспарух Аспарухов внесе живец в края на първия и началото на втория гейм, но като цяло играта на отбора ни беше на ниско ниво в мача срещу Канада.
FIVB
Аспарух Аспарухов внесе живец в края на първия и началото на втория гейм, но като цяло играта на отбора ни беше на ниско ниво в мача срещу Канада.

Мъжкият национален отбор по волейбол е много далеч от нивото, необходимо за победи в Лигата на нациите (VNL), и дори селекционерът Джанлоренцо Бленджини призна това. Италианецът беше видимо бесен от играта на своите избраници през по-голяма част от мача срещу Канада, завършил с второ поредно горчиво поражение за България през новия сезон в комерсиалния турнир - 0:3 (-22, -28, -24).

Треньорът ни не направи промени в титулярния си състав в сравнение с откриващата среща от турнира в Анталия срещу олимпийския шампион Франция. Разпределител бе Симеон Николов, негов диагонал Димитър Димитров, посрещачи Денис Карягин и Георги Татаров, центрове Алекс Грозданов и Илия Петков и либеро Мартин Божилов. Още в края на първия гейм Бленджини извади от игра Карягин и го смени с Аспарух Аспарухов, а в отделни моменти на полето влязоха още Самуил Вълчинов, Владимир Гърков, Николай Колев и вторият либеро Дамян Колев.

Волейболистите ни имаха не малко шансове, особено във втория и третия гейм, но допуснаха безкрайно много грешки, не вложиха достатъчно риск на сервис и не проявиха почти никаква изобретателност срещу добре сработения тим на "кленовите листа". Нещо, върху което не пропусна да акцентира и самият италиански селекционер в ТВ интервюто след края на втория гейм:

"Аз искам само едно нещо - да полагаме усилия. Това е нещото, което можеш да контролираш. Да виждам отбор, който иска да побеждава. Разбира се, това не зависи само от нас, имаме и съперник. Но ние трябва да правим това, което можем да контролираме. Начинът ни на игра, чувството към топката, манталитетът. Искаме добро посрещане. Дребните детайли. Трябва повече внимание, имаме шансове. Но идеите ни не са добри, реализацията ни не е добра."

Топреализатор в двубоя стана Димитров с 15 т. (2 аса), а Татаров завърши с 13 т. (1 ас, 2 блока). За канадците трима играчи допринесоха с двуцифрен актив - Ерик Льопки с 14 т. (1 ас), Стивън Маар с 13 т. (1 ас, 3 блока) и Артър Шварц с 12 т. (1 ас, 1 блок).

Следващият мач на нашите национали е утре срещу САЩ, а в неделя завършваме участието си в първата седмица срещу Нидерландия.

🔴 Full Volleyball Nations League LIVE on Volleyball TV: https://go.volleyball.world/VNL?ytv=dWatch the men's highlights between Bulgaria and Canada from Wee...

Още по темата