facebook
twitter

Спорт

Владимир Илиев: Не съм изморен, ще се състезавам поне до олимпийските игри

38
Илияна Кирилова
Олимпийската шампионка и президент на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска позира с Владимир Илиев и треньора на националния отбор Владимир Захаров (вдясно), които току-що са получили златните си значки за спортист и треньор №1 през март.

"Когато има резултат, всеки очаква да се появи следващ много скоро. Ще работя за това нещо и да се надяваме... Всичко зависи от мен, от треньорите и от федерацията - подготовката ни да протече добре, да няма проблеми и тогава винаги могат да се получат подобни резултати и да ги потвърдим пак на световно първенство и дори на олимпиадата".

Това заяви световният вицешампион на 20 км индивидуално Владимир Илиев, когато получи наградата си за спортист №1 на март - месеца, в който спечели първия световен медал при мъжете за българския биатлон. 31-годишният троянчанин обаче остава здраво стъпил на земята: "Няма от какво да се чувствам по-специален - затова постижение съм тренирал и работил толкова години. Смятам, че успехът е върхът на пирамидата и трябва да се отнасяме към него, както всеки един човек към кариерата си - съвсем нормално".

Илиев сподели, че за хората извън биатлона медалът му може да е бил сензационен, защото "до световното моят сезон беше доста сложен, труден и слаб. Но специалистите, които разбират от биатлон, знаят, че във всяко голямо първенство съм имал шанс за медали. И за мен не беше случайно - функционалната ми форма го показваше, просто беше време стрелбата да се получи и да се комбинира с доброто ми бягане. Просто беше моят ден, чувствах се стабилен, вятърът не ми оказваше голямо влияние, бях концентриран и така се получи резултатът".

Световният вицешампион обяви също, че не мисли за край на кариерата си и планира да се състезава поне до следващите зимни олимпийски игри - в Пекин 2022.

"Смятам, че мога да дам още в биатлона, не се чувствам изморен. Чувствам се добре, мисля, че мога да подобря резултатите. Дори да не взема друг медал, смятам, че много мога да подобря резултатите си в Световната купа. Има къде да покажа и какво да покажа. Надявам се на олимпиадата да съм здрав и да покажа това, което показах тази година", добави той.

Все още няма коментари

Още

Животът след спорта е прекрасен

15.06.2019

339
Спортни вести

20.05.2019

32
Биатлонистът Владимир Илиев е шести на полумаратона в Пловдив

07.05.2019

93

Влез или се регистрирай за да коментираш

×