Quantcast

Медия без
политическа реклама

Валери Божинов: На "Левски" не се отказва

Показах, че съм жив и имам какво да дам на любимия си отбор, каза нападателят

08 Февр. 2019
Левски
Валери Божинов е разпънал фланелка на "Левски" пред портрет на клубната легенда Георги Аспарухов, след като е подписал договора си.

Валери Божинов се завърна в "Левски" и подписа договор за година и половина. Нападателят идва от "Ботев" (Враца), където игра през есента и вкара 7 гола в 11 мача, като две от попаденията бяха точно във вратата на "сините". След като парафира, Божинов обяви, че се връща в любимия си отбор.

"Доволен и щастлив съм. Надявам се всички играчи да свършим работа. На "Левски" не се отказва. Не е важно какви оферти съм имал. Важно е, че съм тук и ще нося синята фланелка, ще играя за любимия си отбор. Може би двата гола, които вкарах на "Левски", ме върнаха на "Герена". Дойдох, показах, хората видяха, че съм жив и че има какво да дам още на българския футбол и на "Левски", каза Божинов.

Той се надява престоят му в клуба да е позитивен. "Целта в "Левски" е една. Успехи и победи, да оставим сърцето и душата си. Може да загубиш, но когато се раздадеш и синята фланелка е мокра, никой не може да ти каже нищо", каза още Божинов. Той благодари на "Ботев" (Враца) и специално на втория си баща Сашо Ангелов, треньор на тима. 

Божинов е вторият нов в "Левски" след Мартин Райнов. Изп. директор на клуба Павел Колев обяви, че се е разбрал бързо с него. Той отбеляза, че треньорът Георги Дерменджиев е настоявал Божинов да бъде привлечен, а същото е било желанието и на предшественика му Славиша Стоянович.

"Трудно е да се намери треньор, който да не иска Божинов в състава си. Много е важно да се каже, че не е имало никакви преговори. Появиха се много спекулации за това как стоят нещата за привличането му. Нашите разговори продължиха 45 секунди. Валери даде доста на "Ботев" (Враца) в последни месеци. Надявам се да има същото представяне и с екипа на "Левски". Имаме нужда от такъв футболист", каза Колев. Той призна, че се водят разговори с още играчи и до края на седмицата трябва да има яснота. Близо до завръщане в "Левски" е ветеранът защитник Живко Миланов (34 г.).

Междувременно в Кипър "Левски" завърши 0:0 с руския УФА. В тази контрола Дерменджиев даде шанс повече на юноши. Новото попълнение Мартин Райнов започна като титуляр.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?