Медия без
политическа реклама

Унгарци се разгневиха на БФС за мача без публика

Тамошни привърженици окачествиха футболния ни съюз като страхлив и антифенски

07 Ноем. 2023
Унгарските фенове са известни с горещата си и многобройна агитка при гостувания в чужбина, но сега тя няма да може да подкрепи тима в мача в България.
ЕПА/БГНЕС
Унгарските фенове са известни с горещата си и многобройна агитка при гостувания в чужбина, но сега тя няма да може да подкрепи тима в мача в България.

Решението на БФС да предложи на УЕФА квалификацията за Евро 2024 между България и Унгария на 16 ноември да бъде преместена от София и да се играе при закрита врати в Пловдив продължава да подхранва полемики. Както е известно, основната причина за този ход, е намерението на феновете на клубове от цялата страна да протестират преди мача срещу ръководството на футболния съюз, начело с президента Борислав Михайлов.

БФС направи безпрецедентна промяна за последното домакинство на националния отбор в квалификациите за Евро 2024. Мачът с Унгария на 16 ноември ще се играе на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, при това пред празни трибуни.

Гневна реакция срещу решението, което бе одобрено от УЕФА, се получи от унгарските привърженици. Внушителна агитка от около 2500 души възнамеряваше да пътува до България, за да поздрави своя тим за евентуалното му класиране за европейското първенство догодина. Унгарците, които са лидери в групата ни, се нуждаят само от равенство срещу нашия отбор, за да си осигурят и на теория квота за Евро 2024.

Феновете на съперниците се принудиха да преглътнат факта, че трябва да гледат този двубой по телевизията, но не пропуснаха да хвърлят вината за това изцяло върху БФС. От националния им фенклуб Carpathian Brigade '09 обявиха, че от БФС са се уплашили от подготвяната демонстрация на българските запалянковци и нарекоха действията на нашия футболен съюз "срамни".

"Пожелаваме на българските ултраси постоянство в борбата срещу техния страхлив, антифенски съюз. Футболът е нищо без феновете!", написаха още унгарците.

Още вчера, няколко часа след съобщението от БФС за промяната, футболни фенове започнаха да се организират все пак да проведат своя протест на 16 ноември, но в Пловдив, пред стадион "Христо Ботев", от 20:00 ч., т.е. час след началото на футболния двубой.

Още по темата