facebook
twitter

Спорт

УЕФА отказа да разследва антируски лозунги в Грузия

320
Туитър

Няколко грузински футболни клуба излязоха за мачовете си от местното първенство, облечени в черни и бели фланелки с антируски лозунги. Отборите на "Торпедо" (Кутаиси), "Локомотив" (Тбилиси) и "Рустави" нахлузиха върху спортните си екипи специално изработени тениски с надпис: "Ние сме от Грузия и нашата родина е окупирана от Русия".

Отношенията между двете страни се изостриха в края на миналата седмица, когато в Тбилиси възникнаха масови безредици заради посещението на руска делегация в местния парламент. Протестиращи щурмуваха сградата на парламента, в резултат на което над 240 души бяха ранени в сблъсъци с полицията.

От европейската футболна централа УЕФА вчера коментираха, че няма да разследват поведението на грузинските футболисти, тъй като това е извън правомощията на континенталната организация.

"Трябва да се има предвид, че въпросните събития са се случили във вътрешно състезание. В този случай евентуални дисциплинарни мерки може да вземе единствено местната федерация. УЕФА може да разследва само инциденти в турнири под нейната егида", се казва в официалното становище от Нион, цитирано от руския в. "Спорт Експрес".

Ключови думи:

Русия, Грузия, УЕФА, футбол
Все още няма коментари

Още

"Лудогорец" се сбогува безславно с Шампионската лига (видео)

17.07.2019

1228 11
УЕФА повдигна ново обвинение срещу "Левски"

18.07.2019

127
Де Лихт поиска "Ювентус" да го оцени на 150 млн. евро

18.07.2019

25

Влез или се регистрирай за да коментираш

×