Медия без
политическа реклама

УЕФА отказа да разследва антируски лозунги в Грузия

25 Юни 2019
Туитър

Няколко грузински футболни клуба излязоха за мачовете си от местното първенство, облечени в черни и бели фланелки с антируски лозунги. Отборите на "Торпедо" (Кутаиси), "Локомотив" (Тбилиси) и "Рустави" нахлузиха върху спортните си екипи специално изработени тениски с надпис: "Ние сме от Грузия и нашата родина е окупирана от Русия".

Отношенията между двете страни се изостриха в края на миналата седмица, когато в Тбилиси възникнаха масови безредици заради посещението на руска делегация в местния парламент. Протестиращи щурмуваха сградата на парламента, в резултат на което над 240 души бяха ранени в сблъсъци с полицията.

От европейската футболна централа УЕФА вчера коментираха, че няма да разследват поведението на грузинските футболисти, тъй като това е извън правомощията на континенталната организация.

"Трябва да се има предвид, че въпросните събития са се случили във вътрешно състезание. В този случай евентуални дисциплинарни мерки може да вземе единствено местната федерация. УЕФА може да разследва само инциденти в турнири под нейната егида", се казва в официалното становище от Нион, цитирано от руския в. "Спорт Експрес".

Ключови думи:

Русия, Грузия, УЕФА, футбол

Още по темата