facebook
twitter

Спорт

УЕФА и клубовете не приеха новите турнири на ФИФА

53
ЕПА/БГНЕС
Предложените от Джани Инфантино нови турнири бяха определени като "неприемливи" от УЕФА и европейските клубове.

УЕФА и европейските футболни клубове се обявиха против плановете на световната асоциация (ФИФА) да бъдат създадени два нови турнира - световно клубно първенство и световна Лига на нациите. След среща на стратегическия съвет, европейската футболна централа и асоциацията на европейските клубове (ECA) двете страни съобщиха, че не са съгласни с идеите за нови шампионати.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино иска да бъде направено световно клубно първенство с 24 отбора, което да се провежда на 4 г. Освен това той предлага да бъде създадена и Лига на нациите, каквато има в Европа, но на световно ниво. Желанието на Инфантино е и двата турнира да започнат през 2021 г. Италианецът твърди, че  международен консорциум е готов да плати $25 млрд. за 12-годишен цикъл за двете надпревари.

УЕФА обаче каза, че има нужда от повече информация, особено за инвеститорите. "УЕФА, ECA и европейските национални лиги смятат, че настоящите предложения са неприемливи в този им вид. Освен това решение за нови турнири трябва да се взима като част от обща рамка за международния календар след 2024 г.", гласи общото съобщение на УЕФА и клубовете.

Ключови думи:

УЕФА, ФИФА
Все още няма коментари

Още

Президентът на ФИФА е получил над $2,5 млн. за 2018 г.

21.03.2019

82 1
Испански сблъсък на 1/4-финалите в Лига Европа

15.03.2019

618
Само едно английско дерби на 1/4-финалите в Шампионската лига

15.03.2019

541 8

Влез или се регистрирай за да коментираш

×