Медия без
политическа реклама

Тръст "Синя България" спря приходи за "Левски"

Бивш шеф в клуба се усъмни в намеренията на генералния спонсор

29 Май 2024
Бившият изпълнителен директор на "Левски" Ивайло Ивков е крайно подозрителен към обещанието на букмейкърската компания да удвои сумите по спонсорския си договор с футболния клуб.
БГНЕС
Бившият изпълнителен директор на "Левски" Ивайло Ивков е крайно подозрителен към обещанието на букмейкърската компания да удвои сумите по спонсорския си договор с футболния клуб.

Напрежението между собственика на "Левски" Наско Сираков и част от привържениците премина в нов етап. От фенския тръст "Синя България" са решили да спрат приходите за клуба, които постъпват от кампанията DMS LEVSKI. Това стана ясно от съобщение от "Левски".

"С решение на тръст "Синя България", от 1 май 2024 г. средствата, събирани от кампанията DMS LEVSKI, няма да постъпват по сметката на ПФК "Левски". Кампанията стартира през месец февруари 2020 г. с цел погасяване на задълженията на клуба към Националната агенция по приходите. Чувстваме за свой дълг да Ви информираме, че средствата, отделяни от Вас, са пренасочени към други кампании, които не са организирани от клуба и в които ПФК "Левски" не е поканен да участва", се казва в информацията.

От тръст "Синя България" са в обтегнати отношения с ръководството на клуба и най-вече със Сираков от около година насам. Повод бе неразбирателството между собственика от една страна и от друга - тогавашният треньор Станимир Стоилов и вече бившият изпълнителен директор Ивайло Ивков. Двамата са сред хората, на които от тръста гласуваха голямо доверие. Отделно е и отношението на Сираков към финансиста Петър Ганев, който беше представител на "Синя България" в Надзорния съвет на "Левски", но беше изключен от този орган по решение отново на собственика на клуба.

Тръст "Синя България" бе вторият по големина акционер в "Левски" с 9.88% от акциите, но през декември м.г. ги джироса на друго фенско сдружение - "Левски" на левскарите".

Междувременно Ивайло Ивков отново изрази критичното си отношение към генералния спонсор на "Левски" - букмейкърската компания "Палмс Бет". Нейният собственик Мило Борисов през миналата седмица обяви, че ще бъдат удвоени сумите по спонсорския договор към клуба в оставащия период на действието му.

В подкаста на "Левски" на левскарите" Ивков се усъмни в обещанието от бетинг компанията. "Тук вече идваме на лъжата, истината и полуистината. "Палмс бет" щели да увеличат двойно парите за "Левски". Доколкото ги познавам, те не са такива хора - да вдигнат двойно парите. Двойно откога? От миналата година или от началото на договора през 2020-а? Защото по основния спонсорски договор, който е публична тайна, там вноската беше една сума, а сега е двойна. Но то е заложено в договора от 2020-а. Ако наистина се вдигне двойно по мои сметки, аз първи ще кажа: "Извинявайте, не го очаквах от вас. Браво!". То тогава "Левски" трябва да взима от спонсора над 10 милиона годишно. Ми тогава проблемите пред "Левски" са решени - остава само да има хора, които да умеят да управляват клуба и да разходват правилно средствата и да създават добавена стойност. Но аз съм сигурен, че не е така", коментира бившият изпълнителен директор на "Левски".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата