facebook
twitter

Спорт

Тръмп ще връчи награда на сумо шампиона в Токио

69
Japan Times
В една от най-зрелищните схватки във втория ден на "Нацу башо" 16-и маегашира Ишиура (вдясно) постигна победа над бореца от втора дивизия "джурьо" Икиой, след като успя да го тръшне на пода, преди сам да се претърколи извън дохиото.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще бъде специален гост на летния сумо турнир за Купата на императора в Токио (Яп). 45-ият държавен глава на САЩ ще присъства в двореца "Рьогоку Кокугикан" за последните три схватки от финалния ден на 26 май и дори ще връчи специална награда на победителя в 15-дневната надпревара. Засега не е ясно как точно ще се казва новият трофей, но според агенция Киодо е възможно той да бъде кръстен "Купа Тръмп".

Турнирът "Нацу башо" започна в неделя и в него трябваше да участват двама български борци - Даниел Иванов-Аоияма във висшата дивизия "макуучи" и Венцислав Кацаров-Торакио в четвърта дивизия "санданме". Ученикът на Калоян Махлянов обаче е контузен и се оттегли от надпреварата в IV ешелон. В елитното ниво комусуби Аоияма вече е с баланс 1-1, след като във 2-рия ден вчера допусна първа загуба - от озеки Гоейдо.

Все още няма коментари

Още

Сумистът Аоияма извоюва четвърта победа в Нагоя

17.07.2019

29
Страхът от фалшивите новини е не по-малко вреден от самите тях
Доналд Тръмп подгони от САЩ и конгресмени с мигрантски корени

16.07.2019

350

Влез или се регистрирай за да коментираш

×