Quantcast

Медия без
политическа реклама

Три спорта създават Северноатлантическа асоциация в България

Учредяването съвпада с 35-ата годишнина на бейзбола и софтбола у нас

Николай Мутафчиев
Момент от първата среща между "София Блус" и "НСА-Лъвове" във втория състезателен уикенд от бейзболното първенство на България.

Българска асоциация на северноатлантическите спортове (БАСАС) ще бъде създадена тази година в София. Съоснователи са три родни федерации - по бейзбол и софтбол (БФБС), по лакрос (БФЛ) и по крикет (БФК).

Решението за учредяване вече е получило одобрение от Управителните съвети на трите сдружения, като предстои да се гласува и на техните общи събрания. Инициатори са тримата президенти - Юрий Алкалай (БФБС), Николай Чолаков (БФЛ) и Андрей Лилов (БФК).

Съвместната организация ще бъде представена официално по време на честването по случай 35-годишнината на бейзбола и софтбола в България. То ще се проведе тази събота (13 май) от 12:00 ч. на столичния ст. "Октомври" в Студентски град.

Поканени да присъстват са служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева, ръководството на "Национална спортна база", кметът на район "Студентски" Петко Горанов, както и представители на посолствата на САЩ и Япония.

Входът за зрители е свободен.

 

BG СЕЗОН

През изминалия празничен уикенд се изиграха мачовете от II кръг в мъжкото първенство на България по бейзбол. Нови двойни победи извоюваха фаворитите "София Блус" и "Бизони" (Благоевград), които спечелиха по две срещи в 7-ининговите дабълхедъри срещу своите опоненти.

В столицата шампионите надделяха с 9:7 като гости на "НСА-Лъвове", а като домакини постигнаха нокаут с 13:2 за 6 ининга на ст. "Октомври". Благоевградчани също затвориха преждевременно втория мач срещу "Атлетик" (София) - 8:5 като домакини и 13:2 за 6 ининга като гости на своя терен в парка Бачиново.

Последната двойка във втория състезателен уикенд противопостави "Койоти" (Дупница) и "Юнак" (София) и се оказа най-равностойна. Двата тима си размениха по една победа като гости на дупнишкия ст. "Левски" - 6:3 за столичани и 21:14 за домакините.

 

БЪЛГАРСКА БЕЙЗБОЛНА ЛИГА 2023

II уикенд, 6-7 май

"Бизони" (Благоевград) - "Атлетик" (София) 8:5
"Атлетик" (София) - "Бизони" (Благоевград) 2:13 (6 ининга)

"НСА-Лъвове" - "София Блус" 7:9
"София Блус" - "НСА-Лъвове" 14:3 (6 ининга)

"Койоти" (Дупница) - "Юнак" (София) 3:6
"Юнак" (София) - "Койоти" (Дупница) 14:21

 

КЛАСИРАНЕ

    Отбор П З Коеф.
 1. "Бизони" 4 0 1.000
     "Блус" 4 0 1.000
 3. "Койоти" 2 2 .500
 4. "Академици" 1 1 .500
 5. "Юнак" 1 3 .250
 6. "Атлетик" 0 2 .000
 7. "Лъвове" 0 4 .000

 

Още по темата