Медия без
политическа реклама

Треньорът на "Левски" е доволен след 4 победи и 4 загуби

Николай Костов призна, че бразилецът Фабио Лима има проблем с адаптацията при "сините"

08 Февр. 2024
Треньорът на "Левски" Николай Костов говори пред репортери при завръщането на отбора от подготовката в Турция.
GONG.BG
Треньорът на "Левски" Николай Костов говори пред репортери при завръщането на отбора от подготовката в Турция.

Треньорът на "Левски" Николай Костов изрази голямо задоволство от продължилия близо месец лагер на отбора в Турция (14 януари - 8 февруари) при завръщането на групата в София. По време на подготовката там "сините" записаха 4 победи, но и 4 загуби.

"Ползотворен беше този път. Много добре, че лагерът беше дълъг, тъй като в предния лагер например, бяхме в Правец в летния период, не можахме да се подготвим добре. Този път имахме по-добра възможност. Бяхме късметлии даже и с времето. Работихме в добри условия. Мисля, че подобрихме много неща в нашата игра. Естествено в началото на лагера имахме някои неудачни в контролите изяви, но даже в неудачните за нас резултати, имахме добри епизоди в тези игри, така че давам една добра оценка. Имаме спокойни играчи в момента, тъй като самите те чувстват, че са добре подготвени физически. За наша радост завършихме с добри резултати, така значи и психологически", коментира Костов.

Той заяви, че привлеченият от "Хебър" Карлос Охене се е приспособил веднага към играта на отбора, но трудности с адаптацията все още има бразилецът Фабио Лима. "Охене все едно е бил с нас от две години. Но има някои като бразилеца (б.ред. - Лима), може би с него трябва да бъдем по-търпеливи и по-внимателни, тъй като може би му трябва време за адаптация. Това не означава, че не е добър футболист. Напротив, има много добри качества, избран по нашите критерии и смятам, че това донякъде текучество, постоянно влизане и излизане на играчи, малко пообърква нещата, но ние трябва да се съобразяваме с това, което е в момента", заяви още треньорът на "Левски". Той не скри, че вероятно клубът ще се раздели с един от най-добрите играчи - Уелтон. "Футболът е бизнес, зависи каква оферта ще получим. Всеки си има своите мечти, своите надежди за реализация."

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Левски, Николай Костов

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?