Медия без
политическа реклама

Тотален провал на борците ни в третия ден на световното

Всички отпаднаха рано-рано от битката за олимпийските квоти

18 Септ. 2023
Микяй Наим бе победен още в първия кръг
bul-wrestling
Микяй Наим бе победен още в първия кръг

Всички български борци, които излязоха на тепиха в белградската "Щарк Арена" в третия ден на световното първенство, загубиха рано-рано.

Тежкият провал днес означава, че нито един от отбора ни в свободния стил не взима квота за олимпийските игри в Париж 2024 и ще трябва да се разчита на следващите квалификации - европейската в Баку (4-7 април 2024 г.) и световната в Истанбул (9-12 май).

Всъщност днес единственият, който имаше шанс да влезе в Топ 5 на категорията си и да стигне до Париж 2024, бе Георги Вангелов. Бронзовият медалист в кат. 57 кг от Евро 2023 още вчера бе "изтеглен" до репешаж, но там загуби с 1:7 още от първия съперник - китаеца Уанхъ Зу.

Днес пък европейският вицешампион Микяй Наим (65 кг) бе надвит в I кръг от узбека Умиджон Джалолов. Ахмед Батаев единствен спечели схватка - на старта срещу Мустафа Елдер (Египет) с 5:0, но след това бе спрян от грузинеца Гиви Мачарашвили с 6:7.

Със загуба стартираха и жените. Джанан Манолова (59 кг), която отсъства от тепиха три години заради майчинство, загуби от Тамара Долак (Унг) с 1:6.

Утре в "Щарк Арена" ще се борят бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова (57) и еврошампионката Мими Христова (65).

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата