Quantcast

Медия без
политическа реклама

Титулярният вратар отпадна за мачовете на А-отбора през октомври

Селекционерът Ясен Петров отново игнорира Даниел Наумов от "ЦСКА 1948"

28 Септ. 2021
БГНЕС
Георги Георгиев

Титулярният вратар на националния отбор в последните две световни квалификации - Георги Георгиев, отпадна от състава за мачовете срещу Литва във Вилнюс на 9 октомври и Северна Ирландия в София на 12 октомври. Футболистът на "Черно море" получи травма във вчерашния шампионатен мач с "Пирин" (2:2), като се оказа, че състоянието му няма да позволи да участва в двубоите на националния тим. Георгиев се запомни със силното си представяне при 1:1 с европейския шампион Италия, заради който получи похвали и от италианските медии.

Селекционерът Ясен Петров веднага реагира и прати повиквателна на Иван Караджов ("Арда"). Интересното е, че треньорът пренебрегна вратаря на "ЦСКА 1948" Даниел Наумов, който отсъстваше и при вчерашното обявяване на разширения списък с играчи за двата предстоящи двубоя. Наумов направи няколко силни изяви от началото на годината - при 0:0 със Северна Ирландия в Белфаст, при 1:1 със Словакия и дори при загубата с 0:3 от Франция на 8 юни. Това веднага предизвика интереса на чужди клубове към него. Наумов също така показва в изминалите седмици, че си връща добрата форма - в последните три шампионатни мача на "ЦСКА 1948" той е допуснал едва един гол.

Останалите двама вратари, на които Ясен Петров ще разчита срещу Литва и Северна Ирландия, са пълният дебютант Светослав Вуцов ("Славия") и Мартин Луков ("Ал-Тай", С. Арабия), който за последно е пазил за националния отбор при загубата с 1:2 от Финландия на 15 ноември м.г. Както е известно, Николай Михайлов ("Левски") е наказан от УЕФА за мача във Вилнюс, заради червения картон, който получи на резервната скамейка при победата с 1:0 над Литва в София.

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров призна, че евентуална победа при гостуването ни срещу Литва може да увеличи значително шансовете ни за класиране на световното първенство догодина в Катар. Тимът ни играе във Вилнюс на 9 октомври.

 

 

 

Още по темата