facebook
twitter

Спорт

Световният тенис замира поне за 6 седмици

212
 ЕПА/БГНЕС

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) обяви 6-седмично прекратяване на всички турнири от мъжкия тур заради COVID-19. Забраната за провеждане ще бъде в сила поне до седмицата, започваща на 20 април - т.е. до 26 април.

По този начин от календара за тази година отпадат големите турнири в Маями, Хюстън, Маракеш, Монте Карло, Барселона и Будапеща, след като миналата седмица бе отменен и турнирът в Индиън Уелс. 

Бившият италиански тенисист Андреа Гауденци, сега председател на АТР, заяви: "Не взехме лесно това решение, защото то означава голяма загуба за играчите, феновете и органиизаторите. Но трябваше да го вземем, за да защитим здравето и безопасността на нашите тенисисти, персонал и широката тенис общност."

Забраната за провеждане на турнири засяга с незабавен ефект надпреварите, предвидени през тази седмица от веригата ATP Challenger - в Нурсултан (Каз) и Потчефстроом (ЮАР), а по-натам и всички от това ниво.

"АТР внимателно преценява въздействието на настоящата ситуация върху точките за световната ранглиста и всички решения в тази връзка ще бъдат обявени своевременно - се казва още в съобщението. - Освен това, при пълно сътрудничество с международната тенис федерация (ITF), на турнирите на ITF няма да се начисляват точки за ранглистата."

Малко по-късно обаче и ITF обяви прекратяване на всички турнири - и за мъже, и за жени, под своя егида до 25 април, което означава, че и по-слабо ранкираните тенис надпревари по света се преустановяват. 

Женската тенис асоциация - WTA, също обяви отмяна на турнирите под своя егида (т. е. - най-големите при дамите).

Ключови думи:

коронавирус, тенис
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пиронкова подава заявка и за "Ролан Гарос"

07.08.2020

125
Надал отказа да защитава титлата на US Open заради вируса

05.08.2020

Обновена

678 1
Френската полиция отне книжката на Гр. Димитров за превишена скорост

04.08.2020

4703 19

Коментари

3NT
снимка на 3NT

аоуу кауна ся  ко прай няма мачуви няма залози...

pro_hard

Тревожи се за нещастниците  като тебе, няма мачуви няма повод за  хейт, няма спокойствие...

Влез или се регистрирай за да коментираш