Quantcast

Медия без
политическа реклама

В Сърбия и Израел забъркаха интрига със селекционера на България по футбол

Различни източници сочат, че Младен Кръстаич може да напусне поста си и да поеме "Макаби" (Хайфа)

30 Март 2023
СПОРТАЛ
Младен Кръстаич гледа умислено при завръщането на националния отбор на България от Будапеща, където претърпяхме тежка загуба с 0:3. Това може и да е бил последният мач на сърбина на поста, ако се вярва на медии в родината му и Израел.

Дните на Младен Кръстаич като селекционер на националния отбор по футбол на България може би са преброени. Поне така твърдят медии в Сърбия и Израел, според които до месец-два ще бъде обявено, че Кръстаич ще стане треньор на "Макаби" (Хайфа).

Според информация на сръбския сайт Mozzartsport това ще се случи по следния начин - настоящият треньор на "Макаби" (Х) Барак Бахар ще напусне отбора, който в момента е лидер в класирането в Израел, за да поеме "Цървена звезда". А вече освободеното от него място ще бъде заето от Кръстаич. Той е добре познат в Израел, тъй като от декември 2021 до май 2022 г. води "Макаби" (Тел Авив), с който завършва на трето място в съответния сезон. Голямо влияние за преместването на Кръстаич в "Макаби" (Х) щял да окаже спортният директор на клуба - бившият хърватски национал Джовани Росо, който е в добри отношения със сърбина.

Малко по-късно с подобна версия излезе и друго сръбско издание - "Експрес". В Израел обаче развиха тази новина с допълнителна информация, според която Младен Кръстаич вече бил провел неофициални разговори с ръководството на клуба от Хайфа. Освен това се съобщава, че той останал недоволен от критиките по негов адрес след загубите на старта на квалификациите за Евро 2024 - с 0:1 от Черна гора и 0:3 от Унгария.

Всичко това до момента не е потвърдено официално, няма и коментар от страна на Кръстаич, както и на БФС. Но е ясно, че сърбинът има договор с българския футболен съюз до края на следващата година и трябва да бъде платена неустойка, ако някой клуб иска да привлече треньора.

В единственото си изказване пред български медии след загубата от Унгария Кръстаич не намеква за отказване, а за намерението си да изгради национален отбор в дългосрочна перспектива. "Не само в България треньорът е виновен. И в Сърбия е така. Нашите опитни играчи имат и качество, и бързина. Искам да работим с тези хора и да изградим един добър отбор", каза той пред журналисти.

Следващите квалификационни мачове на България са през юни - гостуване срещу Литва на 17.VI и домакинство срещу фаворита в групата ни Сърбия на 20.VI.

Първите два мача на националния отбор по футбол в квалификациите за Евро 2024 на практика заличиха доброто впечатление и лекото въодушевление, които се възцариха след началните месеци на Младен Кръстаич като селекционер.

Още по темата