facebook
twitter

Спорт

Съдът спря иск за несъстоятелност на "Левски"

Вратарите Божидар Митрев и Мартин Полачек ще трябва да си търсят други отбори
252
СПОРТАЛ
Божидар Митрев се яви на първата тренировка на "Левски" за 2019 г. с ясната мисъл, че вероятно ще е сред първите освободени от отбора. Зад него е друг от вратарите - Мартин Полачек, чието бъдеще при "сините" също не е сигурно.

Софийският градски съд (СГС) спря второто дело за несъстоятелност срещу "Левски", заведено в края на 2018 г. То е внесено на 27 декември от "Глобъл мениджмънт" ЕООД, собственост на мениджъра Николай Жейнов, който твърди, че клубът му дължи "шестцифрена сума в левове". На 3 януари обаче на закрито заседание СГС е спрял производството и дава едноседмичен срок за обжалване пред Софийския апелативен съд.

Преди това, на 13 ноември, фирмата "Титан 77", организатор на чартърни полети, също поиска несъстоятелност на "Левски". След разговор с ръководството на клуба обаче собствениците на фирмата - братята Юлиан и Емил Ботеви, оттеглиха иска.

Така за момента "Левски" се отърси от две задължения, които биха могли да му попречат да получи лиценз за европейските турнири. Но има и други - близо 2 млн. лв. (към НАП и бивши футболисти). За тях УЕФА постави краен срок за плащане 28 февруари 2019 г. и отделно глоби "сините" със 100 000 евро.

Вчера спортният министър Красен Кралев коментира, че това не би трябвало да е проблем за клуба: "Сумите, които се искат от "Левски", за да не изпадне в ситуацията на ЦСКА, не са толкова сериозни. Доколкото знам, има някакво разсрочване на задълженията към НАП, има и някакви малки задължения към футболисти. Мисля, че при добра воля от страна на "Левски" няма да се стигне до драматична ситуация".

Същевременно на втория ден след началото на зимната подготовка на "сините" станаха ясни имената на няколко от футболистите, ненужни на треньора Славиша Стоянович. Това са двама от вратарите - капитанът Божидар Митрев и чехът Мартин Полачек. Тепърва ще се разговаря с техните мениджъри за разтрогване на договорите им, но футболистите няма да пътуват за лагера в Кипър. Там няма да е и тунизийският защитник Аймен Белаид, чието време на "Герена" също изтича.

Същевременно мениджърът на голмайстора на "Левски" - Станислав Костов, обяви, че нападателят не мисли за отправените към него оферти от Турция и се чувства добре в клуба.

"Доста отбори от долната половина на турския елит имат интерес, звънят непрекъснато различни хора. Интересът е реален, но Станислав и аз не сме се разбирали с нито един клуб. Той има договор с "Левски", където се чувства отлично и се развива добре. И двамата смятаме, че няма нужда от трансфер на всяка цена. Разбира се, че ако има оферта, която задоволява "Левски" и Станислав Костов, може да се стигне до трансфер", каза Милко Бански пред "Спортал".

Все още няма коментари

Още

"Левски" иска да купи двама от "Ботев" (Пд)

20.03.2019

332
"Левски" се раздели с един от воденичните си камъни

19.03.2019

415
Божинов: Точките срещу малки отбори се дублират

18.03.2019

451

Влез или се регистрирай за да коментираш

×